Darias demana "ampliar les mesures tot el que siga possible" a totes les autonomies

La ministra de Sanitat ha anunciat que Espanya disposarà "en un temps raonable" d’una altra vacuna, la de Janssen.

Carolina Darias durant la compareixença en la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats
Carolina Darias durant la compareixença en la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats / EuropaPress

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha demanat a les comunitats autònomes que amplien les mesures contra la tercera onada de la pandèmia de la Covid-19 tant com siga possible, i sempre que aquestes restriccions estiguen dins del marc de l'actual estat d'alarma i de l'estratègia nacional consensuada entre el Ministeri i les autonomies.

"Faig una crida a les comunitats autònomes perquè amplien les mesures tot el que siga possible dins de l'estratègia per a contindre la propagació del virus, i poder reduir les xifres amb una major rapidesa", ha apuntat la ministra en declaracions als mitjans de comunicació, després de visitar la fàbrica de materials hospitalaris Becton Dickinson a San Agustín de Guadalix (Madrid), acompanyada per la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Com va assenyalar divendres passat durant la compareixença en la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats, Darias ha lamentat que, malgrat la "tendència a la baixa" en el nombre de contagis, aquesta no és "tan accelerada" com desitgen les autoritats sanitàries.

Preguntada sobre els objectius del govern espanyol sobre la vacunació, Darias ha reiterat que la meta és aconseguir que el 80 per cent de les persones de més de 80 anys i del personal sanitari estiga immunitzat contra el coronavirus "a tot estirar, al març", i que el 70 per cent del conjunt de la població adulta estiga vacunada a l’estiu.

"Sé que és un repte complicat, però el govern d'Espanya està bolcat en aquest repte. Mantenim els objectius", ha insistit, i ha recordat que una vegada s'inicie la segona fase de la vacunació es podrà avançar més ràpidament perquè seran els ciutadans els qui es desplaçaran als centres de salut per a rebre la injecció, i no els equips d'infermeria al lloc de residència dels particulars.

Segons ha detallat, Espanya rebrà al febrer fins a 2,3 milions de dosis de les vacunes de Pfizer i de Moderna, a les quals caldria sumar les d’AstraZeneca, aprovada per la Comissió Europea aquest divendres passat. "El punt d’AstraZeneca serà molt important. Esperem que les dosis de l'acord es mantinguen. Cada vegada tindrem moltes més dosis", ha esgrimit.

De la mateixa manera, ha avançat que s'espera que "en breu" Espanya puga disposar "en un temps raonable" d’una altra vacuna, la de Janssen. "Tots voldríem que el ritme fora més ràpid, però fa només un mes que les vacunes van arribar per primera vegada al nostre país", ha reconegut.

També et pot interessar

stats