Darias demana accelerar la vacuna de reforç abans de Nadal

La ministra assegura que el govern té les vacunes per a la població infantil quan estiga autoritzada

Darias, aquest dimecres, en roda de premsa
Darias, aquest dimecres, en roda de premsa / À Punt NTC

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha demanat aquest dimecres als membres del Consell Interterritorial que han de "vacunar al més promte possible" els col·lectius per als quals ja està marcada la dosi de reforç (immunodeprimits, majors en residències, majors de 60 i de 70 anys, vacunats amb Janssen i personal sanitari i sociosanitari).

En aquest context ha insistit que cal accelerar la vacunació dels grups que ja tenen autoritzada la vacuna de reforç i que encara és baixa. Són 16 milions de persones, ha dit Darias. "És fonamental accelerar la vacunació, especialment en les persones majors de 70 i de 60", ha afegit. El 50% dels majors de 70 anys han rebut la tercera dosi i el 16% dels que reberen la dosi de Janssen. "Cal posar ahí el focus", ha incidit.

I ha remarcat que seria convenient vacunar aquests col·lectius abans de Nadal, per l'increment de les reunions durant aquests dies.

Darias ha reiterat que la taxa setmanal de casos entre els no vacunats és superior que en els vacunats en tots els trams d'edat. També ocorre en els casos més greus i en les dades de morts. "L'objectiu prioritari deu ser la ja marcada, el que sabem que ha funcionat: prevenció i vacunació", ha defensat.

D'altra banda, el Consell Interterritorial també ha acordat prorrogar els aforaments actuals en els actes esportius i ha recordat que és obligatori usar la mascareta, en l'interior i en l'exterior.

També et pot interessar

stats