Darias creu que a finals d’aquesta setmana s’assolirà el pic màxim d’ocupació de les UCI

El govern amplia fins al 2 de març les restriccions dels vols amb el Regne Unit, el Brasil o Sud-àfrica.

Unitat de cures intensives d'un hospital gallec
Unitat de cures intensives d'un hospital gallec / Brais Lorenzo (Efe)

Al final d’aquesta setmana es podria arribar el pic d’ocupació de les UCI a Espanya. Eixa és la previsió de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, qui ha confirmat que ja s’ha iniciat la tendència descendent d’aquesta onada, com s’evidencia arran de la minva, durant els últims dotze dies, de la incidència acumulada, és a dir, de la xifra de positius per cada 100.000 habitants.

A pesar d’aquesta reducció dels contagis, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Darias ha manifestat la seua preocupació per l’ocupació de les UCI, que segons ha dit, és aproximadament d’un 43% al conjunt d’Espanya. Ara bé, ha matisat que el màxim d’ocupació d’aquestes unitats de pacients crítics està prop. “Estem pròxims al pic de les UCI, probablement serà a finals d’aquesta setmana”, ha dit, al mateix temps que atribuïa la tendència descendent dels positius a les mesures restrictives de les comunitats autònomes.

Així mateix, la titular de Sanitat ha anunciat que es prorrogaran, fins al 2 de març, les restriccions dels vols amb el Regne Unit, el Brasil o Sud-àfrica per a evitar l’entrada de les variants del coronavirus identificades en aquests països.

El 80% dels majors, vacunats a finals del mes que ve

Pel que fa a la campanya de vacunació, Carolina Darias veu factible que el 80% dels “majors” estiguen vacunats a finals de març, mentre que el 70% de la població podrà estar-ho “al llarg de l’estiu”. A hores d’ara, vora 800.000 ciutadans han rebut ja les dues dosis.

Darias ha avançat que en els pròxims dies arribaran a Espanya més vacunes d’AstraZeneca i la Universitat d'Oxford, després que aquest dissabte hagen arribat les primeres 196.800 dosis. A més, s'espera que aquesta setmana arriben també al nostre país 400.000 dosis de la vacuna de Pfizer i unes 104.400 de la Moderna, segons ha detallat la responsable de Sanitat.

També et pot interessar

stats