Darias apunta que podríem estar arribant a una fase d'estabilització de l’epidèmia

La ministra de Sanitat ha reiterat la importància de la campanya de vacunació i els bons resultats que està obtenint

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durat la roda de premsa posterior a la Interterritorial
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durat la roda de premsa posterior a la Interterritorial / Kiko Osca (Efe)

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha apuntat aquest dimecres que, després de l’increment en els indicadors epidemiològics que s’ha experimentat en les últimes setmanes, podríem estar arribant al començament d’una fase d'estabilització amb una incidència acumulada de 229, un punt menys que ahir dimarts. 

Així ho ha expressat la ministra durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. 

En aquest sentit, Darias ha compartit una dada que considera “tremendament positiva”: la incidència entre les persones que ja han sigut vacunades és menor que entre els no vacunats i, a més, la letalitat s’ha reduït significativament també entre les persones vacunades. Per això la ministra ha reiterat la importància de la campanya de vacunació. 

També s’ha mostrat preocupada per l'increment prolongat de l’ocupació de les unitats de cures intensives i també per les grans desigualtats entre territoris, ja que algunes autonomies es troben en risc extrem mentre que altres estan en risc mitjà o inclús baix, com és el cas de la Comunitat Valenciana.

Distribuïdes ja les 150.000 dosis de Janssen

La ministra també ha explicat que, una vegada publicada la declaració de l’EMA en què avala l’ús de la vacuna de Janssen i la fi de la decisió de Johnson&Johnson de no repartir els seu preparat a Europa, les dosis han començat a arribar a les comunitats autònomes (unes 15.000 pertoquen a la Comunitat Valenciana, que començarà a administrar-les aquest divendres). 

Aquest preparat anirà destinat de forma prioritària a la franja d'edat d’entre 79 i 70 anys, però “prioritzar no és limitar”, ha remarcat la ministra, deixant la porta oberta a administrar-la a altres franges. 

A més ha anunciat que, a partir del dilluns 26 d’abril i durant tot el mes de maig, cada dilluns arribaran a Espanya 1.700.000 milions de dosis de la vacuna de Pfizer.

Un altra dada que ha considerat molt positiva Darias és que, per primera vegada, aquest dimecres les persones vacunades amb pauta completa superen el total de persones contagiades fins ara, cosa que significa que “ens estem situant davant del virus”

Pel que fa a la vacuna espanyola, la ministra ha afirmat que espera que estiga preparada prompte, però que fins que no estiga a punt no es podrà decidir a quins grups d’edat s'administra. La obtenció d’una vacuna espanyola és especialment important tenint en compte que, per a evitar rebrots de la malaltia en els anys vinents, caldria administrar-la anualment d'ara en avant per a reforçar la vacunació que s’està duent a terme en aquests moments.

També et pot interessar

stats