Darias aposta per un nou sistema de vigilància de la covid quan passarà la sisena onada

La ministra assegura que Espanya està entrant en una nova fase de la pandèmia a causa de l’alta cobertura vacunal i una presència més àmplia d’òmicron 

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una imatge d'arxiu
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una imatge d'arxiu / Zipi (Efe)

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que, a pesar de l'augment sostingut dels contagis per covid en l'última setmana, ja s'observa un alentiment del creixement de la transmissió i ha insistit que cal "adaptar a un nou sistema de vigilància i control la covid una vegada superada –i mai abans– la sisena onada".

Darias ha explicat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat que Espanya està entrant en una nova fase de la pandèmia a causa de l’alta cobertura vacunal i una presència més àmplia d’òmicron, amb una menor gravetat que les variants anteriors. 

"Davant d'aquest canvi hem de ser capaços d'anticipar nous escenaris i adaptar a un nou sistema de vigilància i control de la covid una vegada superada la sisena onada, i mai abans", ha emfatitzat.

La ministra ha detallat que "aquest procés de valoració" ja s'ha obert amb els experts de la ponència d'alertes i amb els socis europeus "per a gestionar les millors opcions i fer front a una pandèmia que cada vegada adquireix més característiques d'endèmia".

Espanya bat rècord de contagis: 179.125 noves infeccions en un dia

Segons l’última actualització del Ministeri de Sanitat, el conjunt de les comunitats autònomes han notificat 179.125 contagis, rècord de noves infeccions en un dia des de l’inici de la pandèmia. Amb la suma d’aquests nous casos, la incidència acumulada en els últims catorze dies s’eleva a 3.127 positius per cada 100.000 habitants. 

En el cas de la Comunitat Valenciana, es manté per davall de la mitjana espanyola i hui dia registra una incidència de 2.677 casos per cada 100.000 habitants. 

A pesar de ser uns indicadors que tripliquen els màxims registrats durant la tercera onada al gener de 2021, tal com ha apuntat la ministra Darias, aquesta pujada no s’ha generat de la mateixa manera als hospitals. A Espanya, l’ocupació als hospitals és del 13,71% i del 23,77% en el cas de les unitats de cures intensives, xifres que no superen les de fa un any. 

També et pot interessar

stats