Darias anuncia "una important arribada de vacunes" des d'abril

La ministra de Sanitat ha assenyalat que Espanya té previst distribuir quatre milions de vacunes durant el mes de febrer.

Caixes amb les dosis de la vacuna d'Astra Zeneca
Caixes amb les dosis de la vacuna d'Astra Zeneca / Reuters

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assenyalat que Espanya té previst distribuir al llarg del mes de febrer més de quatre milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19, encara que no serà fins abril, quan hi haurà "una important arribada de vacunes".

"Les vacunes estan agafant cada vegada major velocitat. Sabíem que el primer trimestre anava a ser un temps limitat per a permetre a partir del segon trimestre una arribada major", ha assenyalat la ministra en una entrevista en RNE.

La ministra ha recordat s'han entregat ja a les comunitats autònomes 2,9 milions de dosis i que prop de 900.000 espanyols han rebut ja la segona dosi.

Així mateix, ha valorat l'arribada de la vacuna de AstraZenca i la Universitat d'Oxford, el primer carregament de la qual ja s'ha repartit a Espanya, i que permetrà augmentar la vacunació i la rapidesa de la immunització. Al seu judici no és un inconvenient que la vacuna no haja sigut provada en majors de 65 anys ja que, el fet de tindre diverses vacunes, "permet diversificar" en la població.

No obstant això, l'actual recomanació a Espanya per als menors de 55 anys pot variar, ja que Darias ha confirmat que si els assajos clínics que la companyia està conduint als Estats Units assenyalen que és efectiva en persones majors de 65 anys, aquest estudi es tindrà en compte per part de la Comissió de salut Pública i la ponència de vacunes. "Per descomptat està oberta aquesta oportunitat perquè es puga posar a aquest col·lectiu", ha assenyalat.

A més, ha recordat que s'espera que al març l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) preveu donar el seu vistiplau a la vacuna de Janssen. Per tant s'espera que estiga incorporada a l'abril a l'estratègia de vacunació del ministeri de Sanitat.

També et pot interessar

stats