Darias anuncia que a l'abril arribaran 4,8 milions de vacunes de Pfizer

La ministra de Sanitat manté l'objectiu de tindre el 70% de la població vacunada durant l'estiu.

Una sanitària prepara una vacuna de Pfizer
Una sanitària prepara una vacuna de Pfizer / Reuters

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que a l'abril arribaran 4,8 milions de vacunes només de la farmacèutica Pfizer, la qual cosa incrementarà considerablement el ritme de vacunació.

En una entrevista en la Cadena Ser, Darias ha mantingut l'objectiu que el 70% de la població estiga vacunada durant l'estiu i ha dit que, si bé en el primer trimestre les vacunes van arribar de manera limitada, a partir del segon hi haurà un increment important amb quasi cinc milions de dosis de Pfizer a l'abril; 1,2 milions de vacunes per setmana.

A més ha assenyalat que aquesta setmana s'aprovarà la nova vacuna d'una sola dosi de la farmacèutica Janseen (provinent de la companyia Johnson & Johnson) i que també es començarà a subministrar a partir d'abril.

"Anem complint fites marcades", ha dit la ministra, alhora que ha recordat que ja s'ha vacunat el 100% de les persones majors de les residències, quasi el 100% dels sanitaris i estan ja amb els majors de 80 anys per a vacunar posteriorment els de 70 i 60 anys. "A partir d'ací estarem en un nou estadi de vacunació", ha recalcat després d'incidir en el fet que espera que prompte es puga marcar el grup de les persones amb malalties de risc.

Quant a la vacuna d'AstraZeneca, subministrada de moment només als menors de 55 anys, Darias ha indicat que si hi ha evidències científiques i s'acredita que té efecte en edats superiors "estarem oberts" a això.

Així mateix ha confiat que en un termini no gaire llunyà es puga establir una auditoria externa per a avaluar de manera conjunta el procés de vacunació, sempre amb el compromís del Consell Interterritorial de Salut.

També et pot interessar

stats