Els danys provocats per la DANA al Baix Segura superen els 1.500 milions

Segons l'estimació de la Generalitat, la pitjor part se l'han enduta els sectors de l'agricultura i la indústria agroalimentària.

Els danys provocats per la DANA al Baix Segura superen els 1.500 milions
Els danys provocats per la DANA al Baix Segura superen els 1.500 milions

La Generalitat calcula que els danys del temporal que va arrasar el Baix Segura superaran els 1.500 milions d'euros. La pitjor part l'ha patida l'agricultura i la indústria agroalimentària.

Així ho ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió de la comissió interdepartamental per al seguiment i la coordinació de la postemergència, que s'ha reunit aquest dimecres al Palau de la Generalitat.

Puig ha avançat que en la reunió del ple del Consell d’aquest divendres a Oriola s'aprovaran dos decrets d'ajudes. El primer serà d'ajudes directes a les persones afectades, que podrien rebre entre 3.000 i 5.000 euros per a "ajudar-los en aquesta situació de xoc que estan vivint". El segon anirà dirigit als ajuntaments, perquè puguen "anar avançant en la reparació de les qüestions bàsiques".

Mentrestant, els municipis més afectats per les inundacions treballen per a recuperar la normalitat. Aquest dimecres, deu centres escolars continuen tancats a Oriola, municipi que encara té 58 veïns i veïnes en albergs, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències. També, 27 persones més de Catral estan residint en habitatges provisionals a l'espera de poder tornar a casa.  

També et pot interessar