Quins danys per pluges cobreixen les assegurances?

En 2021, un 25% de les famílies no tenien assegurat l'habitatge tot i l'obligatorietat

Quins danys per pluges cobreixen les assegurances? / À Punt NTC

Després de la tempesta arriba la calma i el moment de valorar danys i revisar el que cobreix l'assegurança de la casa o del cotxe. Això és el que han fet aquest dijous propietaris de cases, botigues i cotxes afectats per les pluges, ja que els desperfectes materials són abundants.  

Després de traure l'aigua de la botiga, és dia d'esperar el pèrit de l'asseguradora del negoci per a valorar els danys. També de revisar la pòlissa contractada a casa i comprovar quins productes cobreix; i tindre clar qui assumeix la grua i la reparació del cotxe.

Segons l'Organització de Persones Consumidores, unes pluges com les passades es consideren risc extraordinari. En aquests casos, el Consorci de Compensació d'Assegurances es fa càrrecs dels béns assegurats, però cal llegir la lletra menuda.  

La portaveu de l’OCU a la Comunitat Valenciana, Silvia Huerta, ha explicat que totes aquelles persones que tenen una assegurança, sempre tenen dret a accedir al consorci de compensació d’assegurances. Però, depenent de la pòlissa varien les compensacions. 

Sense assegurança prèvia no hi ha indemnització i segons dades de la patronal d'aquest sector, en 2021 un 25% de les famílies no tenien assegurada la llar tot i ser obligatori, i un 20% dels conductors tampoc té assegurat el vehicle.

També et pot interessar

stats