El dany cerebral adquirit afecta 56.000 persones a la Comunitat Valenciana

El 26 d’octubre es reconeix l’esforç que pacients, famílies i especialistes fan per a continuar avant.

VÍDEO | El dany cerebral adquirit afecta 56.000 persones a la Comunitat Valenciana

Unes 56.000 persones a la Comunitat Valenciana han patit un dany cerebral, la majoria per un ictus, i altres, cada vegada més, per un accident de trànsit. En tot Espanya es diagnostiquen més de 100.000 nous casos cada any. 

Són xifres de la Federació Espanyola de Dany Cerebral (Fedace) amb motiu del 26 d’octubre, dia fixat per a donar visibilitat a totes les persones que l’han patit, i també per a demanar polítiques d’inclusió i més recursos de rehabilitació. Els experts apunten que cal mantindre aquestes persones actives i facilitar recursos per a suplir aquelles funcions que han quedat danyades per l’accident cerebral. 

En aquest sentit, la neuropsicòloga Noelia Alcaraz ha explicat en À Punt que, quan reben l’alta hospitalària, arriba el moment d’afrontar la vida amb les seqüeles. La part més complicada és “prendre consciència que hi ha un abans i un després, una mena de dol que han de passar”, i llavors entren en acció les associacions de familiars.

Una d’aquestes associacions és Nova Opció, fundada fa 24 anys per famílies de persones afectades per dany cerebral, que ja té quatre centres i atén 70 persones. El director, Paco Quiles, ha explicat que el centre és fonamental per a donar continuïtat a les activitats terapèutiques en eixir del centre hospitalari, i que el repte sempre és no anar arrere. 

Aquest dissabte l’organització ha organitzat una marxa simbòlica per a reconéixer l’esforç que famílies i especialistes fan cada diari per a continuar avant. 

També et pot interessar

stats