Dani Mateo, citat a declarar per mocar-se amb la bandera d’Espanya

Se'l cita per la presumpta comissió d'un delicte d'ofenses o ultratge a símbols d'Espanya.

Dani Mateo declararà dilluns 26 de novembre davant un jutjat de Madrid
Dani Mateo declararà dilluns 26 de novembre davant un jutjat de Madrid

El titular del jutjat d’instrucció número 47 de Madrid ha citat a declarar com a investigat, dilluns 26 de novembre, Dani Mateo per mocar-se amb la bandera d’Espanya en una escena del programa El intermedio de La Sexta. 

Se'l cita a declarar per la presumpta comissió d'un delicte d'ofenses o ultratge a símbols d'Espanya o les seues comunitats efectuat amb publicitat, corresponent a l'article 543 del Codi Penal, i un delicte d'odi, corresponent a l'article 510.

Fonts judicials han informat que el jutge n’ha acordat la citació després d’admetre la denúncia interposada per l’organització Alternativa Sindical de Policia. La denúncia d'aquest sindicat policial parlava "d'ofensa a Espanya, els seus símbols i per tant a tota la societat democràtica". Després de les crítiques, el programa va demanar perdó.

Precisament, aquest divendres La qüestió reflexiona sobre els drets i les llibertats, i es fixarà en la llibertat d’expressió i en la llei de seguretat ciutadana que el Congrés dels Diputats treballa ara per a reformar-la. El programa d’anàlisi de la televisió d’À Punt posarà el focus en els últims casos coneguts de censures, amenaces i autocensures. 

També et pot interessar

stats