La DANA va afectar 3.313 edificis, la majoria al Baix Segura

L'informe fa referència a un total de 1.983 expedients que han sigut finalitzats, supervisats i validats fins a l’1 de desembre.

La DANA va afectar 3.313 edificis, la majoria al Baix Segura
La DANA va afectar 3.313 edificis, la majoria al Baix Segura

El nombre d'edificis afectats per la DANA puja a 3.313, segons l'informe elaborat per la Unitat d'Avaluació de Danys i Recuperació. Del total, 1.983 corresponen a blocs de cases, amb 5.513 domicilis afectats. A més, s'han registrat un total de nou edificis que s'han assolat, 549 tenen danys greus i 1.906 lleus, segons ha informat la Generalitat.

Aquests expedients estan distribuïts entre 22 municipis, quasi tots situats al Baix Segura, segons assenyala l'informe que s’ha presentat en la Junta de Patrons de l'Institut Valencià d'Edificació (IVE) que presideix el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau.

El procés d'inspecció s'ha dividit en dues fases. En la primera es van incloure 2.405 edificis i en la segona, que comença al principi de desembre, s'inclouran la resta dels immobles.

Hi han participat 80 tècnics i tècniques, organitzats en 4 equips de treball, dirigits per coordinadors.

També s'ha format un equip de personal expert en avaluació de danys estructurals per catàstrofes per a la presa de decisions rellevants, sobretot en els casos de construccions amb presència de danys greus o en risc de col·lapse.

Els habitatges amb danys d'especial consideració són de difícil avaluació mitjançant una sola inspecció visual (un tipus d’inspecció que genera la fitxa ràpida IER). En aquests casos, seguint els protocols d'actuació, es du a terme una avaluació detallada realitzada per professionals especialistes, per a garantir la seguretat de l'edificació.

L'informe fa referència a un total de 1.983 expedients que han sigut finalitzats, supervisats i validats fins a l’1 de desembre del 2019, dels 3.313 que cal inspeccionar.

Amb informe complementari d'estructura consta que són 32, amb informe complementari d'electricitat 22 i amb una acta de mesures preventives un total de 84, que inclouen apuntalaments, acordonaments i enderrocaments principalment.

S'ha avaluat econòmicament els danys ocasionats en cada edifici i s’ha distingit entre els que han patit col·lapse o destrucció total, els que presenten danys estructurals greus i els que només tenen danys lleus o no estructurals.

Aquesta classificació és necessària per a poder atorgar les ajudes econòmiques que està gestionant la Direcció General de Qualitat en l'Edificació, Rehabilitació i Eficiència Energètica.

Els expedients corresponen al municipi d'Ontinyent, a la Vall d’Albaida, i als del Baix Segura: Oriola, Almoradí, Dolores, Callosa de Segura, Daia Nova, Xacarella, Rafal, Sant Fulgenci, Daia Vella, Coix, Formentera del Segura, Benferri, Redovà, Algorfa, Benejússer, Catral, Rojals, Sant Isidre, Torrevella, Bigastre, la Granja de Rocamora, Benijòfer, Albatera, el Pilar de la Foradada, Guardamar del Segura, Sant Miquel de les Salines i Los Montesinos.

També et pot interessar

stats