La DANA només deixa precipitacions significatives a l’interior, on hui cauran fins a cent litres al llarg del dia

La Generalitat té previst un pla d’evacuació de malalts, encara que les previsions apunten que no caldrà aplicar-lo.

Un dels municipis d’interior on s’han recollit les quantitats més importants aquest dilluns
Un dels municipis d’interior on s’han recollit les quantitats més importants aquest dilluns / Ana Escobar (Efe)

La DANA que ha arribat aquest dilluns, segon dia de confinament pel coronavirus, a la Comunitat Valenciana ha deixat tan sols ruixats dispersos i intermitents, en general dèbils. Les precipitacions han arribat a 42 litres en alguns punts dels Serrans. Pel que fa a la cota de neu, en algunes zones d'interior ha nevat i localment ha agafat per damunt de 800 metres.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha recollit 42,2 litres per metre quadrat a Andilla i 40 a la Pobla de Benifassà, 39,6 a Benafigos i a Toixa i Vilafranca, 38,8. En comarques com l’Alt Palància o la Plana d’Utiel-Requena les precipitacions han sigut inferiors: s’han acumulat 26,8 libres a Sogorb, mentre que a Utiel han caigut 22,4 litres per metre quadrat.

Previst un pla d’evacuació per a malalts

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta davant les Emergències ha planificat, per si fora necessari i en coordinació amb el Consorci de Bombers de Castelló, l'evacuació de persones, fins i tot malalts confinats, si les precipitacions obliguen a desallotjar determinats municipis o carrers. No obstant això, el pronòstic meteorològic apunta que aquestes mesures no seran necessàries. De fet, s'ha rebaixat l'alerta de taronja a groga a Castelló.

"Les pròximes hores, sobretot durant la nit i demà dimarts de matí, les pluges intenses es podrien reactivar a les comarques interiors, on es podrien registrar fins a 100 litres per metre quadrat, però de manera acumulada", segons ha expressat el responsable de l’Agència Valenciana de Seguretat, José María Ángel.

També et pot interessar

stats