La DANA deixa complicacions en carreteres i vies del Baix Maestrat

Localitats com Vinaròs o Sant Jordi han hagut de suspendre les classes.

VÍDEO | La DANA deixa complicacions en carreteres i vies del Baix Maestrat

El pas de la DANA per la Comunitat Valenciana no ha sigut tan catastròfic com el de fa ara un mes. Tot i que no ha parat de ploure durant tot el dia, amb precipitacions que han anat avançant de sud a nord, les complicacions no s'han registrat fins a les primeres hores de la vesprada.

El Baix Maestrat ha sigut la comarca amb més complicacions. A Vinaròs, on s'han acumulat uns 70 litres per metre quadrat fins a les 14:00 hores, han decidit suspendre les classes de vesprada de manera preventiva, igual que a la localitat de Sant Jordi. A l'N-332 s'han hagut de tallar un pas subterrani i alguns camins per quedar negats. Peníscola i Benicarló han hagut de fer el mateix en vies que comunicaven amb rambles i desembocadures.

A més de la pluja, les comarques de Castelló també han estat en avís groc per forts vents del nord-oest que han deixat ratxes de fins a 80 quilòmetres per hora i ones de 2 i 3 metres.

Pego bat el rècord de la jornada amb 135 l/m²

Al migdia l'Aemet ha desactivat l'avís taronja a les comarques del sud, on fins aquest moment s'havien produït els registres més alts. La pluja, que va començar a la mitjanit, ha deixat més de 100 l/m² en diversos municipis de la Marina Alta. L'observatori d'Avamet a Montpego ha reflectit una quantitat acumulada de 132 litres; el dels Poblets 114, el del Montgó, més de 90, i al de Pego ha registrat el rècord del dia amb 135 l/m². També ha plogut abundantment a la Safor, amb més de 80 litres arreplegats a Oliva.

En alguns municipis ha plogut sobre banyat, com a Altea, a la Marina Baixa, on ahir s'arreplegaren més de 30 l/m².

Alacant també bat rècord de temperatures

La dada més anecdòtica de la jornada l'ha registrat la ciutat d'Alacant on s'ha registrat el dia més fred en el mes d'octubre dels últims 120 anys.

També et pot interessar

stats