La DANA d'estiu deixa ruixats importants a la Comunitat Valenciana

Diversos persones han hagut de ser rescatades dels seus vehicles a Onda i Oriola.

VÍDEO | La DANA d\'estiu deixa ruixats importants a la Comunitat Valenciana

La cua de la DANA s'ha reactivat en gran part de la Comunitat Valenciana, i ha deixat precipitacions intenses en les últimes hores. Després d'un matí tranquil, la meteorologia adversa ha tornat al nostre territori i ha deixat ruixats torrencials, fortes ratxes de vent i granís, sobretot a les comarques del sud i les comarques centrals.

La localitat de Benferri, al Baix Segura, ha registrat vora 20 litres per metre quadrat en menys de 20 minuts. En altres municipis veïns l'aigua també ha negat els carrers i els camps, com Rafal, amb 23 litres per metre quadrat, i més de 20 a Callosa de Segura.

Les dades més significatives les hem trobat a Altura amb 100 litres per metre quadrat, a Gàtova, amb 73 litres, a Xodos i a Onda, amb més de 70 litres. En aquesta localitat de la Plana Baixa els bombers han hagut d'intervindre per a rescatar diversos cotxes, atrapats per l'aigua, i traure els ocupants dels vehicles.

També a la costa d'Oriola (Baix Segura) diverses persones han hagut de ser rescatades a la carretera i a València, prop de Sant Miquel dels Reis, una bastida d'una obra ha caigut pels forts vents que arrosseguen les tempestes. La meteorologia adversa també ha provocat la desviació de dos vols que anaven a aterrar a l'aeroport d'Alacant-Elx.

També et pot interessar

stats