Més d'un milió de persones van morir en 2017 per intoxicació de pintures amb plom

Tot i que hi ha alternatives, les pintures que contenen aquest metall tòxic encara es fan servir en decoració.

Més d\'un milió de persones van morir en 2017 per intoxicació de pintures amb plom
Més d'un milió de persones van morir en 2017 per intoxicació de pintures amb plom

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que les pintures amb plom han causat el 2017 la mort de més d'un milió de persones. A més, ha afectat més de 24 milions de persones amb diversitat funcional a causa dels efectes a llarg de termini en la salut. 

Hi ha un coneixement ampli sobre els efectes nocius del plom i els països sovint han adoptat mesures contra l'exposició a aquest element, en especial pel que fa a la infància, però encara persisteix com a preocupació en els sistemes sanitaris arreu del món. Tot i que hi ha alternatives, les pintures que contenen aquest metall tòxic encara es fan servir en molts països per a decoració.

"El plom té conseqüències devastadores per a la salut, en particular en els xiquets, ja que els provoca discapacitats intel·lectuals permanents", ha advertit la directora de Salut Pública de la seu de l'OMS a Ginebra, Maria Neira. El plom s'acumula en les dents i els ossos al llarg del temps, i afecta directament el sistema nerviòs i immunològic de les persones en arribar al cervell, el fetge, els ronyons i els ossos. En el cas dels xiquets menuts, poden absorbir fins a cinc vegades més de dosi de plom que els adults.

També et pot interessar

stats