Més d'un 30% de la població espanyola ja està immunitzada

El Ministeri de Sanitat admet que s'ha produït un lleuger retard de dies sobre la previsió d'arribar als 15 milions d'immunitzats degut als problemes de producció de la vacuna de Janssen

Un dels deu punts de vacunació massiva de l'àrea de Salut de la Ribera
Un dels deu punts de vacunació massiva de l'àrea de salut de la Ribera / Twitter: @GVAlaRibera

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha deixat clar que tal com avança la vacunació massiva es redueix el risc de viure onades de la pandèmia tan dures com les viscudes abans de l'inici de la immunització col·lectiva. Ho ha explicat per les preguntes dels periodistes en la roda de premsa en la qual la secretaria d'estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha destacat que prop d'un terç de la població espanyola (30,4%) ja està immunitzada i vora un 48,9% ha rebut almenys una dosi. Segons el Ministeri de Sanitat, ja hi ha 23.200.566 persones a Espanya que han rebut almenys una dosi i 14.431.683 persones immunitzades.

Calzón també ha remarcat que, per tercera setmana consecutiva, s'han administrat més de tres milions de dosis. La responsable ha reiterat que a finals d'agost s'arribarà a l'objectiu de tindre vacunat el 70% de la població immunitzada. I tot i que ha admés que hi ha un "lleuger retard" en arribar als 15 milions de persones vacunades sobre la previsió inicial del govern, la responsable sanitària l'ha vinculat a la menor quantitat rebuda de la vacuna de Janssen per un problema en la planta de fabricació dels Estats Units. Calzón ha restat importància a aquest retard i ha afegit que aquesta setmana es rebran més de quatre milions de dosis, i que la pròxima setmana se superarà aquesta xifra. En aquest context, Calzón creu que es recuperaran aquests dies i s'arribarà als objectius de finals d'agost.

Durant la roda de premsa, Simón ha remarcat que les dades d'Espanya es mantenen en una "discreta tendència descendent" des de fa huit setmanes. La incidència acumulada se situa aquest dilluns en 92 casos per cada 100.000 habitants, davant dels 95,91 casos de divendres. Simón ha destacat que sols hi ha una comunitat autònoma per damunt dels 150 casos i quatre per damunt dels 100.

El responsable sanitari també ha assegurat que la pressió hospitalària també va a la baixa a causa de la davallada de casos i al fet que els que es detecten estan, sobretot, associats als grups més joves, principalment entre 15 i 35 anys. Simón també ha destacat que la xifra de víctimes mortals continua baixant i des de fa una setmana i mitja estem per davall dels 100 casos cada set dies.

"Que et pugues llevar la màscara no vol dir que te l'hages de llevar obligatòriament"

En referència a la retirada de la mascareta en exteriors, Simón ha recordat que deu ser el Consell Interterritorial el que ho marque i que caldrà fer una modificació legislativa. En qualsevol cas, ha deixat clar: "Que et pugues llevar la màscara no vol dir que te l'hages de llevar obligatòriament". Simón ha remarcat que qui vulga seguir portant la mascareta, pot fer-ho.

També et pot interessar

stats