D'Olocau al cel: la Federació Aeronàutica busca els pilots esportius del futur

El projecte Air Challenge seleccionarà joves talents entre 13 i 25 anys per a formar-los com a pilots de competició

Un dels joves sobrevola el nostre territori i practica l'aterratge
À Punt
Maria Ramírez
15 de febrer 2023 - 08:09

La Reial Federació Aeronàutica Espanyola (RFAE) ha presentat a l'Aeròdrom d'Olocau, al Camp de Túria, l'Air Challenge, un projecte en què se seleccionaran joves talents d'entre 13 i 25 anys per a formar-los com a pilots en la modalitat esportiva i de competició i convertir-los en esportistes d'elit. El programa consisteix en un entrenament de dotze mesos i compta amb el finançament i supervisió de la RFAE.

Qualsevol apassionat per l'aviació hi podrà presentar candidatura i al juliol es farà pública la llista la selecció de l'alumnat, que participarà amb totes les despeses pagades en una formació que, a més, inclourà 50 hores de vol d'entrenament esportiu guiat i supervisat pels millors professionals i esportistes aeris d'alt nivell del nostre país. En finalitzar, se li atorgarà la llicència de pilot.

Pedro Nogueroles, Enginyer Aeronàutic en Airbus i Campió del Món en el 2009 i membre de la RFAE ens ha contat que "mai s'havia organitzat un programa esportiu semblant a Espanya". D'aquesta manera, l'Air Challenge es converteix en "la plataforma ideal per a donar a conéixer l'aviació entre els seus aficionats, a més, per descomptat de donar l'oportunitat als joves de demostrar les seues habilitats aeronàutiques", remata.

L'alumnat repassa la ruta
L'alumnat repassa la ruta
Joves alumnes munten a l'avió
Joves alumnes munten a l'avió

Les deu joves tripulacions participaran en el Campionat d'Espanya d'AirSports Race del 2024

L'Air Challenge tindrà cinc seus repartides per tot el territori espanyol: Navarra, Barcelona, València, Castelló, Madrid i Sevilla. Se seleccionaran dues tripulacions per cada zona geogràfica, i se'n conformaran un total de 10 tripulacions (dos joves per tripulació), buscant la paritat de sexe per a fomentar l'esport femení. No obstant això, i de manera addicional, amb la inscripció, la RFAE concedirà a cada participant un paquet d'ajudes, com per exemple el finançament complet de la part teòrica del curs de pilot, o tallers i entrenaments esportius orientats a participar en el campionat d'Espanya d'e-AirSports Race, la primera competició d'aquest tipus organitzada en eSports. La millor tripulació participarà en el Campionat del Món amb la resta d'esportistes en el si de l'Equip Nacional.

Es buscarà la paritat de sexe per a fomentar l'esport femení
Es buscarà la paritat de sexe per a fomentar l'esport femení

"Busquem joves amb talent innat", diu José Luis Cortina, comandant d'Iberia retirat i responsable del procés d'avaluació en la selecció. És per això que "les proves de selecció estaran específicament dissenyades per a identificar aquells que tenen altes capacitats i habilitats per a ser bons esportistes aeris".

A més, la Reial Federació Aeronàutica Espanyola està treballant per a llançar i fer viable una docusèrie entre sis i nou capítols en què es comptarà l'experiència esportiva de totes les tripulacions des del moment de la selecció. Aquesta és la millor manera d'acostar el nostre esport als apassionats i les apassionades a l'aviació. "Esperem que d'ací a poc podrem tancar aquesta producció gràcies a la incorporació d'un patrocinador que vincule la seua imatge al nostre esport aeri", diu Isidoro Sánchez-Pacheco, president de la Comissió d'ULM de la RFAE.

També et pot interessar

stats