Com convertir-se en arrosser per un dia

La Denominació d'Origen Arròs de València organitza una activitat a l'Albufera que dona a conéixer com es cultivava aquest cereal antigament

La D.O. Arròs de València convida a convertir-se en arrosser per un dia

La ciutat de València és, històricament, la primera zona d'Espanya on va començar a cultivar-se l'arròs, fa més de 1.200 anys. Un ingredient principal i tradicional en la dieta valenciana i les propietats del qual són ben conegudes. Però són pocs els que saben realment en què consisteix el procés de cultiu.

Per això, la Denominació d'Origen Arròs de València vol donar a conéixer no només les diferents formes de cuinar-lo, sinó també com se sembra i es cull aquest cereal, convertint les persones que vulguen en arrossers o arrosseres per un dia. Una forma de posar en contacte els participants amb la nostra terra, cultura, tradicions i medi ambient.

Es tracta de la primera iniciativa d'aquest tipus per al públic en general que permetrà acostar-lo a un ofici que manté viu un ecosistema i tota una societat, en un entorn únic, com és l'Albufera.

Al principi de juny, aproximadament, se sembra l'arròs i es deixa créixer fins a mitjan agost, quan se sequen els camps. Al començament de setembre es cull el cereal i se'l deixa secar i a continuació se seleccionen, classifiquen i es pelen els grans.

L' activitat començava amb un recorregut en barca, seguit de la collita del planter i el trasllat fins al camp on es trasplanta perquè continue el seu cicle de creixement.

També et pot interessar

stats