El curs escolar acabarà al juny amb una avaluació global i adaptada a les circumstàncies

La promoció de curs per part de l’alumnat serà la norma general en totes les etapes educatives i la repetició serà una mesura excepcional.

VÍDEO | El curs escolar acabarà al juny amb una avaluació global i adaptada a les circumstàncies

La Conferència Sectorial d’Educació ha acordat que l’actual curs escolar finalitzarà segons està establit en el calendari per a cada etapa educativa, amb formació a distància o amb classes presencials, segons determinen les autoritats sanitàries. No obstant això, els executius autonòmics podran organitzar o donar suport a la realització d’activitats de reforç en el període estival.

A més, en la trobada entre el Ministeri d’Educació i els consellers autonòmics en la matèria, s’ha decidit que es farà una avaluació global que no perjudique l’alumnat i que estarà adaptada a les circumstàncies de la formació a distància, marcada per la crisi del coronavirus. Passar de curs serà la norma i repetir-ho una mesura excepcional, ha explicat després en roda de premsa la ministra Isabel Celaá, que ha aclarit que això no significa un "aprovat general".

En la reunió s’ha consensuat que l’objectiu prioritari és que l’alumnat no perda el curs, per això l’avaluació dels aprenentatges desenvolupats a partir de la suspensió de les classes presencials serà continuada. “Amb això valorarem els avanços realitzats i els retards que s’hagen pogut produir per a planificar i programar mesures de reforç per al pròxim curs”, ha dit el secretari autonòmic d’Educació i FP, Miguel Soler.

Així, l’avaluació final considerarà en conjunt les avaluacions de tot el curs escolar, i es fixarà especialment en el grau de desenvolupament dels aprenentatges i de les competències imprescindibles adquirides durant tots els mesos escolars. Per tant, la promoció de curs per part de l’alumnat serà la norma general en totes les etapes educatives i la repetició serà una mesura excepcional que haurà d’estar argumentada i acompanyada d’un pla precís de recuperació.

“Hem arribat a uns acords en què veiem reflectides les propostes que nosaltres ja hem estat duent a terme en el nostre territori i que hem estat treballant amb la nostra comunitat educativa”, ha dit el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

També et pot interessar

stats