El curs escolar 2024-2025 començarà el dilluns 9 de setembre

L’any acadèmic acabarà el 18 de juny de 2025 en infantil, primària, secundària, batxillerat, formació professional i les EOI

Aula d'un centre escolar, en una imatge d'arxiu
Aula d'un centre escolar, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General de Centres Docents, ha proposat en la taula sectorial, la de pares i la d'alumnes que el pròxim curs escolar 2024-2025 comence el dilluns 9 de setembre en les etapes d'infantil, primària, ESO, batxillerat i formació professional, tant en les FP de grau bàsic com en les titulacions de grau mitjà i superior.

Així mateix, l'últim dia lectiu del curs serà el 18 de juny del 2025 en infantil, primària, secundària, batxillerat i FP (bàsica, de grau mitjà i superior).

Per la seua banda, els programes formatius de qualificació bàsica i FP de segona oportunitat començaran el curs l'11 de setembre i finalitzaran el 18 de juny.

Quant a la formació de persones adultes, les classes començaran el 16 de setembre de 2024 i acabaran el 13 de juny de 2025. En els ensenyaments artístics de música i dansa, els professionals d'arts plàstiques i disseny i els esportius de règim especial començaran el 16 de setembre de 2024 i finalitzaran el 13 de juny de 2025.

Per a les escoles oficials d'idiomes el curs comença el 24 de setembre de 2024 i finalitzarà el 18 de juny de 2025.

“D'esta manera, el pròxim curs els centres educatius d'infantil, primària, secundària i batxillerat de la Comunitat Valenciana tindran 179 dies lectius enfront dels 180 del curs actual, després de la petició dels sindicats”, ha explicat el director general de Centres Docents, Jorge Cabo. Des d’Educació han remarcat que també s'han escoltat les demandes dels pares i mares, que sol·licitaven acabar abans les classes per la calor i perquè no coincidira amb les festes de Sant Joan.

Quins són els períodes de vacances?

Els períodes no lectius durant el curs 24/25 comprenen les vacances de Nadal, del 23 de desembre de 2024 al 6 de gener de 2025, tots dos inclusivament, i les vacances de Pasqua, que engloben des del 17 al 28 d'abril de 2025, tots dos inclusivament.

Així mateix, durant este curs escolar no seran lectius els dies festius 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana; 1 de novembre, de Tots Sants; 6 de desembre, de la Constitució; 25 de desembre, de Nadal; 19 de març, de Sant Josep; 18 d'abril, Divendres Sant, i 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors.

A més, els ajuntaments podran proposar com a no lectius un màxim de tres dies, d'acord amb el procediment disposat en l'article quint de l'orde d'11 de juny de 1998, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència. La Direcció General de Centres Docents podrà autoritzar, per a un centre o una localitat, un calendari escolar diferent de l'establit quan concórreguen circumstàncies excepcionals.

Segueix el nostre canal de WhatsApp i coneix l'última hora de l'actualitat

També et pot interessar

stats