Cultura demana a l’Audiència Nacional intervindre durant 6 mesos la SGAE

En la sol·licitud s’inclou el nomenament d’un gestor interí que aclarisca la gestió de l’entitat.

Façana de l’edifici de la Societat General d’Autors Espanyols (SGAE), a Madrid
Façana de l’edifici de la Societat General d’Autors Espanyols (SGAE), a Madrid / Chema Moya (Efe)

El ministre de Cultura i Esport, José Guirao, ha sol·licitat a l’Audiència Nacional autorització per a intervindre de forma cautelar durant sis mesos la Societat General d’Autors i Editors (SGAE). En la petició realitzada a través de l’Advocacia General de l’Estat s’inclou el nomenament d’un gestor interí per a l’entitat i la remoció dels òrgans de govern de l’entitat.

Així, si el jutge l’autoritza, el ministre nomenarà un gestor interí amb la forma d’una comissió, segons el que es preveu en la llei de propietat intel·lectual (LPI). Aquest gestor assumirà les funcions legals i estatutàries dels òrgans de govern de l’entitat remoguts i tindrà com a objectiu regularitzar el funcionament institucional de l’entitat, aclarir la gestió i implantar les mesures necessàries per al compliment de les obligacions legals previstes en la normativa vigent.

El ministeri considera que la prevenció enviada el 27 de setembre a aquesta entitat de gestió de drets d’autor no s'ha complit i que concorren “raons d’urgència” per a fer aquesta sol·licitud al jutge. El ministeri requeria a la SGAE presentar la sol·licitud d’aprovació de modificació dels seus estatuts perquè s'adequara a l'LPI. També la constitució d’una junta directiva a través d’un procediment que “garantira el respecte de tots els drets reconeguts als membres”, inclòs el vot electrònic.

També et pot interessar

stats