Cullera, sisé municipi d'Espanya que més inverteix en serveis socials

Per contra, un total de catorze ajuntaments del territori valencià suspenen en despesa social.

VÍDEO | Cullera, sisé municipi d\'Espanya que més inverteix en serveis socials

Cullera és el sisé municipi d'Espanya amb major inversió en serveis socials, segons l'estudi anual publicat per l'Associació de Directors i Gerents en Serveis Socials, en el qual s'analitzen 404 municipis.

En concret, la localitat de la Ribera Baixa gasta una mitjana de 204,58 euros per habitant i dedica un total de 4,5 milions d'euros del seu pressupost anual a acció social. D’aquesta manera, es posiciona com el primer de la Comunitat Valenciana i supera totes les capitals del país.

Aquestes dades inclouen la ciutat de Cullera dins del grup "d'excel·lència social", del qual formen part un grup de consistoris que han gastat més de cent euros de mitjana per habitant en el seu pressupost de 2017.

A banda de Cullera, també formen part d’aquest grup altres municipis del territori valencià, com són Alfafar, que destina 103 euros per habitant i any; Quart de Poblet, que dedica 147,10 euros, i la Vila-Joiosa, amb 168,57 euros. 

14 municipis de la Comunitat Valenciana suspenen en despesa social

Un total de catorze ajuntaments de la Comunitat Valenciana de més de 20.000 habitants no aconsegueixen la inversió mínima de 50 euros per habitant i any en serveis socials. 

La llista d’ajuntaments "precaris" l’encapçalen Vila-real i Crevillent. A més, també hi figuren Sant Vicent del Raspeig, Requena, La Pobla de Vallbona, Oliva, Aldaia, Montcada, Altea, Oriola, Benidorm, Elx i Borriana. 

També et pot interessar

stats