Cullera declara la guerra als para-sols per a reservar lloc a la platja amb multes de fins a 3.000 euros

Des de hui una ordenança de l'Ajuntament prohibeix deixar pertinences abandonades per a guardar espai en primera línia amb sancions de 750 euros endavant

Des d'aquest dijous efectius de la Policia Local patrullen les platges

La clàssica guerra dels para-sols que cada any es repeteix en moltes platges valencianes per a guardar el lloc té els dies comptats a Cullera. És una imatge tradicional a l'estiu: banyistes carregats amb cadira i para-sol que emprenen una embogida carrera a primera hora del matí per a instal·lar-se el més a prop possible de l'aigua. Alguns es queden, però els més deixen les pertinences una vegada aconseguit el lloc estratègic i se'n van a casa per a tornar més tard, en les hores de més sol.

Però l'Ajuntament de Cullera s'ha proposat enguany posar fi a aquesta popular pràctica i per a això ha impulsat una campanya municipal amb una ordenança que entra en vigor aquest dijous. Des d'ara està totalment prohibit vindre a les platges a les 8:00, quan obrin els arenals, per a reservar lloc en primera línia. No complir les normes no eixirà debades i pot generar un disgust a més d'un: s'hi preveuen multes que oscil·len entre els 750 i els 3.000 euros.

No és la primera vegada que el consistori prohibeix reservar espai a la vora del mar, ja ho va fer el 2017. Des de hui, amb la normativa ja en marxa, operaris municipals i Policia Local han començat a patrullar la platja des de primera hora del matí per a retirar les cadires i para-sols que no tenien propietari.

La majoria dels turistes estan indignats amb la mesura. No entenen per què se'ls lleva aquest privilegi que els permet gaudir de la primera línia marítima. En canvi, part del veïnat la veu amb bons ulls. Al remat, la polèmica està servida a Cullera i les espases, o millor dit els para-sols, estan en alt.

També et pot interessar

stats