Cullera celebrarà les Falles a l'octubre per a atraure el turisme asiàtic

'El xinés faller' pretén donar a conéixer la festa valenciana a un grup d'influenciadors que acumulen milions de seguidors.

'El xinés faller' pretén donar a conéixer la festa a un grup d'influenciadors que acumulen milions de seguidors
'El xinés faller' pretén donar a conéixer la festa a un grup d'influenciadors que acumulen milions de seguidors / Europa Press

Cullera celebrarà les Falles el dissabte 20 d'octubre, amb cercaviles, xaranga, mascletà i la cremà d'un monument, per a donar a conéixer la festa a un grup d’influencers xinesos amb milions de seguidors als quals s'ha convidat a visitar el municipi de la Ribera Baixa.

L'acció promocional, que s’ha batejat com 'El xinés faller', pretén donar a conéixer la festa valenciana més universal, declarada patrimoni immaterial de la humanitat, al potencial mercat de turistes asiàtics, amb l'objectiu de desestacionalitzar el turisme i obrir Cullera a mercats nous.

Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, l'artista cullerà Fede Alonso és l'encarregat de donar forma a la falla que es cremarà en l'Oasi el mes que ve i la pirotècnia Torís dispararà els focs artificials.

La intenció és que els influencers xinesos visquen, en primera persona, un dia de falles i experimenten l'essència de la festa perquè puguen transmetre-la als seus seguidors. 

En aquesta iniciativa treballen conjuntament l'Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat, el consistori i l'agència de viatges de Cullera FollowExp. El gerent de l'agència, Francesc Piris, ha explicat que la seua empresa ha fet un estudi del mercat asiàtic durant l'últim any i que "el xinés coneix els tòpics com els bous i el flamenc, però no les falles".

També et pot interessar