Culla, a l'Alt Maestrat, recorda el seu passat templer

Els carrers i les cases de Culla es converteixen en l'escenari medieval de diverses representacions de la tot poderosa orde del Temple.

Els carrers i les cases de Culla es converteixen en l'escenari medieval de diverses representacions de la tot poderosa orde del Temple
Els carrers i les cases de Culla es converteixen en l'escenari medieval de diverses representacions de la tot poderosa orde del Temple

Els veïns i visitant de Culla han recordat, durant tot el cap de setmana, un passat protagonitzat per la poderosa orde militar cristiana dels templers.

Antigament, el senyoriu de Culla ocupava els actuals termes municipals de Culla, Benassal, Atzeneta del Maestrat, Vistabella del Maestrat, La Torre d'En Besora, Benafigos i Vilar de Canes. L'any 1303 aquest vast territori es va convertir en territori templer. L'Orde del Temple va ser una de les més poderoses ordes militars cristianes de l'edat mitjana.

El seu poder es va estendre durant dos segles però el Papa Clement V i el rei Felip IV de França els van acusar d'alta traïció. El rei francés tenia grans deutes econòmics amb els templers i els veia com una gran amenaça, per això, amb la connivència del papa els va declarar traïdors. Van ser perseguits per tot Europa. Els carrers empedrats i l'església de Culla han recordat diversos moments de l'esplendor i la caiguda de l'orde del Temple.

El poble s'ha convertit en l'escenari de diverses representacions. L'església ha sigut l'escenari del nomenament d'un cavaller amb tota la parafernàlia medieval que acompanyava aquest acte. Una altra representació històrica ha recordat el moment en què Jaume II va arribar a Culla per a detenir i emportar-se tots els membres de l'orde.

També et pot interessar

stats