Cues quilomètriques a Irun, a l'AP7 i talls a Barcelona per les protestes de Tsunami Democràtic

Els CDR tallen els carrers de la capital catalana després que les forces de seguretat els han desallotjat de la frontera amb França.

Manifestants tallant la Meriadana de Barcelona aquesta vesprada de dimarts
Manifestants tallant la Meriadana de Barcelona aquesta vesprada de dimarts / Marta Pérez (Efe)

Els principals accessos a Barcelona han sigut tallats per centenars de persones i també s'han provocat retencions quilomètriques al peatge d’Irun, al País Basc, l’AP-7 tallada a Girona. Aquest és el mapa de mobilitzacions que ha bloquejat diferents punts de Catalunya com a protesta per la sentència del procés. 

Centenars de persones, convocades pels denominats Comités de Defensa de la República (CDR), han tallat el trànsit en tres de les principals avingudes d'accés a Barcelona, com ara la Diagonal, la Meridiana i la Gran Via de les Corts Catalanes.

El CDR han col·lapsat aquestes grans vies després que la Gendarmeria francesa i els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dimarts els manifestants que, des de dilluns ocupaven l'autopista AP-7 a la frontera amb França, com a protesta per la sentència del procés.  

A aquests talls a les vies neuràlgiques de Barcelona se suma que, des del 30 d'octubre, una acampada de joves universitaris ocupa la plaça Universitat. 

Pel que fa  l’AP-8, la via que comunica el País Basc amb França,  s’han registrat retencions d’11 quilòmetres a l’altura del peatge fronterer d'Irun, en el sentit França, a causa de la crida de Tsunami Democràtic per a bloquejar la frontera, que està provocant llargues cues de camions. A aquesta crida, cal afegir la intensa circulació de camions perquè aquest dilluns era festiu a França. 

Pel que fa als talls de carreteres convocats per Tsunami Democràtic i altres grups independentistes fora de Barcelona, a Girona continua tallada l'AP-7. Això ha obligat el Servei Català de Trànsit a desviar el trànsit per diverses eixides alternatives de l’autopista. 

L'autopista A-7 està tallada també en els dos sentits, per una manifestació a Tarragona.

També et pot interessar

stats