“Kit de vacuna i futbol”: 120 persones es vacunen a les portes del Mestalla

Hores abans del partit València CF-Reial Madrid d'aquest diumenge, Sanitat Universal ha instal·lat un punt de vacunació mòbil en les immediacions de l'estadi per a facilitar la immunització als aficionats

“Kit de vacuna i futbol”: 120 persones es vacunen a les portes del Mestalla / À Punt NTC

El projecte de la Conselleria de Sanitat Universal d'instal·lar punts de vacunació mòbils prop dels estadis de futbol ha atret a 120 persones, després de passar ahir pel Martínez Valero, on es van immunitzar al voltant de 75 persones; la majoria van rebre la primera dosi.

Així, si els aficionats a l'Elx van poder aprofitar aquest dissabte que assistien al partit contra el Llevant per a vacunar-se a la instal·lació col·locada al costat del camp, hui ha sigut el torn dels seguidors del València CF, que s'enfronta al Reial Madrid en Mestalla a les 21:00 h.

Les vacunacions es fan a un autobús
Les vacunacions es fan a un autobús / Xavier Carrau

A les 18:00 hores els primers aficionats han començat a pujar a l'autobús habilitat a l'avinguda de Suècia, que ha disposat de 600 dosis de Pfizer i Moderna. Fins a l'inici del partit, l'equip de sanitaris ha estat administrant aquest "kit de vacuna i futbol", segons ho han qualificat els qui han participat.

Punt de vacunació Covid al costat de Mestalla
Punt de vacunació Covid al costat de Mestalla / Xavier Carrau

Igual que ahir a Elx, la principal vacuna que s'ha injectat ha sigut Pfizer, que és la que s'empra per a les persones que inicien la pauta, però també s'han injectat de Moderna als que han rebut la primera dosi d'aquesta i necessitaven la segona.

Molts joves s’han assabentat a través de les xarxes socials i han aprofitat l’oportunitat “per a no esperar més”, segons ha dit Carlos Polo, un estudiant gallec de 25 anys que cursa un màster a València i que va rebre la primera dosi de Pfizer a Vigo.

Álvaro Bonet, gerent del departament de Clínic-Malva-rosa, ha explicat sobre aquesta campanya que “s'ha usat una tècnica molt habitual en la vacunació, que és l'oportunista”, que consisteix a “aprofitar una oportunitat, com és un partit de futbol, per a acudir on està la gent a la qual esperem vacunar”. En aquest cas, Bonet s'ha referit concretament als grups d'edat d'entre 25 i 40 anys, “que continuen amb unes taxes de vacunació més baixes del desitjable”.

Per la seua part, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat sobre aquesta iniciativa que es tracta d'un programa pilot que, en el cas d'obtindre resultats satisfactoris, "podrà estendre's a altres esdeveniments similars esportius o d'una altra naturalesa". Aquest projecte se suma a la campanya de vacunació sense cita prèvia que es va iniciar el 7 de setembre passat per a repescar totes les persones citades amb anterioritat i que encara no s'havien vacunat.

També et pot interessar

stats