La borrasca Efrain deixarà vents superiors a 80 quilòmetres a l’interior valencià

La boira de l’àrea metropolitana de València obliga a desviar dos vols a Alacant i alenteix el trànsit en les principals vies d’accés a València

La boira dificultava la visibilitat aquest dilluns de matí en diverses localitats de l'oest de l'àrea metropolitana de València
La boira dificultava la visibilitat aquest dilluns de matí en diferents localitats de l'oest de l'àrea metropolitana de València / Astramet València

La borrasca Efrain es farà notar aquest dilluns. Les comarques compreses entre la Vall d’Albaida i l'Alt Palància estan sota l’avís groc de l’Agència Estatal de Meteorologia per ràfegues de vent que poden superar als 80 quilòmetres per hora. El ponent bufarà amb força, per això repunten les temperatures, que seran més càlides els primers dies de la setmana que iniciem.

El vent fort es notarà, sobretot, a les zones altes de l’interior de les províncies de València i Castelló, i anirà agafant força a mesura que avance el dia. Per això, caldrà allunyar-se de balcons o façanes deteriorades, assegurar els elements de les façanes o evitar posar-se al recer del vent en murs o bastides.

Durant les primeres hores d'aquest dilluns a la Font de la Figuera ja havien registrat ràfegues de fins a 84 quilòmetres per hora, mentre que al Toro es comptabilitzava una màxima de 80 quilòmetres i a Aiora superaven els 75 quilòmetres per hora, segons les dades de l'Associació Valenciana de Meteorologia, Avamet.

Al llarg del dia arribarà un front a la Comunitat Valenciana que pot deixarà pluges dèbils a l'interior central. Demà dimarts les precipitacions aniran a més, però tampoc esperem grans quantitats d'aigua.

El que sí que ha portat de cap viatgers i conductors aquest dilluns ha sigut la boira, sobretot en alguns punts de l’àrea metropolitana de València. De fet, dos vols que tenien previst aterrar a l'aeroport de Manises a primera hora del matí han hagut de desviar-se a Alacant, atés que l’escassa visibilitat dificultava l’aterratge.

Es tractava d’un vol procedent de la ciutat italiana de Bari i un altre de Bilbao. Quan intentaven fer terra, cap a les sis del matí, hi havia una visibilitat horitzontal de 400 metres, fet que impedia l’aterratge en condicions de seguretat. Uns altres vols han aterrat amb retard a causa de la boira, segons manifestaven alguns viatgers a través de les xarxes socials.

La boira també ha sigut una altra de les causes que, juntament amb un accident en l’A-3, entre Quart de Poblet i Mislata, ha causat retencions significatives en el trànsit que intentava accedir o eixir de la ciutat de València a primera hora del matí.

Col·lapse a les autovies d'entrada a València

De fet, vora les deu de matí encara es registrava un nivell groc de circulació a l’autovia A-7, a l’altura de la Canyada i també a Godella, així com en la V-30 a Mislata o en l’A-3, entre Quart de Poblet i Mislata.

La boira anirà desapareixent al llarg del dia, a mesura que pugen les temperatures, i no es preveu que genere maldecaps en els pròxims dies perquè el vent evitarà la formació de bancs de boira.  

També et pot interessar

stats