CSIF denuncia una agressió diària a les presons

Des de 2010 s'han produït més de 3.200 agressions contra els funcionaris de presons.

CSIF denuncia una agressió diària a les presons
CSIF denuncia una agressió diària a les presons

El president nacional de l'àrea de presons del CSIF, Adolfo Fernández, ha presentat aquest matí un balanç de les agressions que pateixen els funcionaris de presons. Segons les dades facilitades, des de 2010 s'han produït 3.209 agressions, una al dia, als treballadors. Fernández ha exigit l'aplicació d'un protocol que minimitze les incidències en les presons i que es considere els treballadors agents de l'autoritat.

Segons les dades facilitades per CSIF, de les més de 3.200 agressions, 1.511 provocaren lesions i 89 d'elles van ser lesions greus o molt greus. Tot i això, les dades reflecteixen un descens continuat i, de les 475 agressions de 2010, en 2018 se'n van registrar 223.

Fernández, ha oferit diàleg a l'administració penitenciària que isca del nou govern espanyol i ha confiat a tindre amb ella una "interlocució vàlida" per a arribar a acords no únicament en l'àmbit retributiu. Entre les demandes que fan al nou govern es troba la reclassificació de les categories dels centres i una taxa de reposició adequada, ja que la plantilla està envellida perquè un de cada 10 funcionaris té més de 60 anys, el 47% entre 50 i 60, i dels 22.547 treballadors, no arriben a 100 els menors de 30 anys.

A més, proposen poder utilitzar pistoles Taser per a situacions d'emergència i posar en marxa un major control dels utensilis que poden utilitzar els presos per a evitar les agressions.

També et pot interessar

stats