CSIF denuncia sobrecàrregues en l'horari lectiu del personal docent de secundària

El sindicat reclama tornar a 18 hores lectives i alerta que mil interins no han cobrat encara la nòmina de setembre.

Concentració del CSIF, aquest dimecres
Concentració del CSIF, aquest dimecres / CSIF

Representants del sindicat CSIF s'han concentrat aquest dimecres a les portes de la Conselleria d'Educació per a denunciar la sobrecàrrega d'horari lectiu en educació secundària i reclamar que les 20 hores actuals es reduïsquen de nou a 18.

La protesta ha visibilitzat el malestar i la “indignació” del col·lectiu davant “les retallades” que es van aprovar l'any 2012. “Tenim moltes millores laborals pendents de solució, com ara el descens de les ràtios, una reducció horària a persones majors de 55 anys o l'equiparació salarial entre comunitats autònomes”, ha denunciat el sindicat. 

La Conselleria d'Educació que dirigeix Vicent Marzà ha contestat que aquest curs un 50% del professorat ha vist reduït el seu horari a 19 hores i mantenen el compromís que per als pròxims cursos ho farà la resta. 

CSIF ha alertat també que prop d'un miler d'interins encara no han cobrat la nòmina de setembre per errades en el sistema i per la falta de personal en l'administració. Educació, per la seua banda, ha assegurat que es tracta de casos aïllats.

També et pot interessar

stats