CSIF denuncia l’agressió a tres funcionaris a la presó de Picassent

Institucions penitenciàries reconeix que en aquest centre hi ha un dèficit de plantilla d’unes 50 o 60 persones.

Exterior del centre penitenciari de Picassent, en una imatge d’arxiu
Exterior del centre penitenciari de Picassent, en una imatge d’arxiu / Europa Press

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha alertat de l’abandó que pateix la plantilla de la presó de Picassent. Tres funcionaris van ser víctimes d'una agressió aquest diumenge, fet que atribueixen a la falta de personal.

Una font d’institucions penitenciàries ha informat que l’incident va tindre lloc durant un escorcoll de cel·les que van fer el cap de servei i dos funcionaris més, a més de reconéixer que en aquesta presó hi ha un dèficit de plantilla d’unes 50 o 60 persones

El sindicat ha informat que els fets van ocórrer a primera hora de la vesprada d’ahir, davant la sospita que alguns interns estigueren en possessió d’objectes prohibits com ara telèfons mòbils o materials afilats. En sorprendre’ls, els reclusos van espentar el cap de servei i van colpejar els funcionaris, que van haver de sol·licitar reforços per a reduir els dos atacants i traslladar-los a una cel·la d’aïllament.

El sindicat, per la seua part, denuncia que aquest succés, igual que altres agressions patides per funcionaris de presons recentment, s’emmarca en un context de manca de treballadors i dèficit en formació. També lamenten la falta de mitjans materials, com un vestuari “no apte” o uns guants d’escorcoll que hauria de proporcionar la Secretaria General “i que no proporcionen”. Així mateix, asseguren que han demanat la compra de pistoles elèctriques per a usar-les solament davant aquestes situacions, un element “que ja s’està adquirint per a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i que es nega als funcionaris de presons”.

Entre les últimes ofertes de funcionariat està la convocatòria de 900 places per a vigilants i ajudants, els exàmens de les quals es faran el cap de setmana que ve. Aquesta falta de personal, indiquen les mateixes fonts, respon a “una situació d’anys sense oferta pública” que s’està intentant millorar amb aquestes noves ofertes.

També et pot interessar

stats