La CSIF anuncia que el retard per a cobrir vacants deixa milers d'alumnes sense classe

S'ha retardat una setmana la incorporació de més de cent professionals amb vacants ja adjudicades.

La Conselleria d'Educació ha deixat milers d'alumnes sense docents en retardar una setmana la incorporació dels ensenyants
La Conselleria d'Educació ha deixat milers d'alumnes sense docents en retardar una setmana la incorporació dels ensenyants / Arxiu

El sindicat CSIF ha denunciat que la conselleria d'Educació ha deixat milers d'alumnes sense docents, en retardar una setmana la incorporació de més de cent professionals amb vacants ja adjudicades.

En un comunicat, fonts sindicals han informat que la Conselleria va fer el 4 de gener l'adjudicació de més de cent vacants amb l'objectiu que les ocuparen el primer dia de classe després de les festes nadalenques. No obstant això, asseguren que aquests professionals es van presentar dilluns passat, i van rebre una notificació perquè retardaren aquestes incorporacions fins al 14.

D'aquesta manera, asseguren, els docents afectats "es van desplaçar fins als centres, van buscar allotjament en molts casos en les localitats on anaven a treballar o van renunciar a altres possibilitats laborals". Assenyalen a més que, en demanar explicacions, "la resposta ha sigut la falta de permís de la Conselleria d'Hisenda".

El sindicat considera "injustificable" aquesta situació, ja que asseguren que causa un perjuí tant en l'alumnat com en els professionals que s'havien organitzat per a incorporar-se aquesta setmana. A més, asseguren que és "especialment greu atés que les vacants estaven previstes", ja que es tracta de jubilacions o d'excedències i no de baixes laborals per malaltia o altres incidències, més difícils de preveure.

També et pot interessar

stats