El CSIC impulsa una plataforma d'empreses per a combatre el despoblament

L'objectiu és transferir el coneixement científic per a desenvolupar iniciatives d'emprenedoria que contribuïsquen a fixar població.

El CSIC impulsa una plataforma d\'empreses per a combatre el despoblament
El CSIC impulsa una plataforma d'empreses per a combatre el despoblament
07 de gener 2020 - 14:24

L'àmbit d'actuació serà primer a Galícia, Castella i Lleó i Astúries i la intenció és estendre el projecte a la resta de l'Espanya buidada.

El CSIC i empreses de diversos sectors productius han posat en marxa una plataforma per a combatre el despoblament. L'objectiu és transferir el coneixement científic per a desenvolupar iniciatives d'emprenedoria basades en l'I D i amb la finalitat de contribuir a fixar població en àrees geogràfiques castigades per l'abandó del medi rural.

Els promotors d'aquesta iniciativa, la Plataforma Temàtica Interdisciplinària Alcinder, està integrada per 16 grups multidisciplinaris del CSIC sota la coordinació de la doctora Carmen Martínez, responsable del Grup de Viticultura de la Missió Biològica de Galícia, i integra a més quinze empreses i tres fundacions.

En una primera fase l'àmbit d'actuació de la plataforma comprén Galícia, Castella i Lleó i Astúries, però té la intenció d'estendre el projecte a la resta del l'Espanya buidada i busca sumar noves empreses, grups investigació i agents socials d'àrees afectades per l'abandó rural.

Crear microindústries que combinen recursos locals i tecnologia

Segons la doctora Martínez, els estudis científics han permés demostrar l'existència d'un gran patrimoni agrari desconegut i fins i tot abandonat en zones rurals despoblades amb possibilitats de valorització mitjançant el desenvolupament d'explotacions agràries i indústries sostenibles d'alt rendiment econòmic. El projecte pretén facilitar alternatives per a la creació de microindústries rendibles que combinen tecnologia capdavantera, recursos naturals, agrícoles i ramaders, la cultura, el paisatge i el capital humà.

També et pot interessar

stats