Critiquen que 695 places de les oposicions d’educació han quedat desertes

El sindicat CCOO censura que de les 4.581 places que s'ofereixen, un 15,17% s'han quedat sense cobrir.

Opositores durant les proves de selecció, en una imatge d'arxiu
Opositores durant les proves de selecció, en una imatge d'arxiu

La Federació d'Ensenyament de CCOO (FE CCOO PV) censura que un total de 695 de les places oferides en les oposicions docents han quedat desertes.  Segons les actes dels resultats definitius, el sindicat assegura que en 29 de les 58 especialitats hi ha places desertes.

De les 4.581 places que s'ofereixen en les diferents categories d'Ensenyament Secundari i Formació Professional, 695 han quedat sense cobrir, un 15,17%. En xifres absolutes, entre matemàtiques i valencià sumen 305 places desertes, que representen un 6,66% del total dels llocs sense assignar. El cos de professorat de Música i Arts Escèniques és l'únic que cobreix totes les vacants.

Fonts del sindicat han criticat en un comunicat que deixar sense cobrir aquestes places "no beneficia l'estabilitat del sistema educatiu valencià" i que, d'acord als suggeriments d'aspirants i integrants dels tribunals, el procediment necessita millores per a complir els objectius d'estabilitat de plantilla, avançar en transparència, millorar les eines administratives i coordinar criteris per especialitat.

També et pot interessar