La crisi de la taronja arriba al Parlament Europeu

El PSOE ha registrat una PNL en el Congrés en defensa dels cítrics de Castelló.

VÍDEO | La crisi de la taronja arriba al Parlament Europeu

La crisi de la taronja arriba al Parlament Europeu. Dijous, representants del sector i la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, traslladaran  les seues demandes en la Comissió d'Agricultura, a Brussel·les. Aquest dimarts, l'eurodiputat del PP, Esteban González Pons, ha demanat a la Comissió Europea que s'active la clàusula de salvaguarda en el tractat de comerç amb Sud-àfrica.

El PSOE registra una PNL en el Congrés en defensa dels cítrics de Castelló

El grup socialista en el Congrés ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) en què s'insta el govern central a analitzar les "conseqüències negatives" que estan tenint en el sector citrícola els acords de la Unió Europea amb tercers països. 

En cas que s'aprecien "distorsions en el mercat", seran comunicades a Brussel·les perquè s'inicie el procés d'aplicació de la clàusula de salvaguarda que es preveu en l'acord signat per la UE i 6 estats del sud d'Àfrica, segons reclama la iniciativa.

El text registrat pel grup socialista exigeix que s'efectuen "controls fitosanitaris estrictes adaptats als controls en frontera, que a més s'enduriran quan es considere necessari".

D'altra banda, la PNL insta el govern central a impulsar campanyes de promoció de cítrics en el territori nacional. També sol·licita que s'adopten, d'acord amb el’executiu autonòmic, mesures d'excepció de l'impost de béns immobles, compensant els ajuntaments afectats per la pèrdua d'ingressos que aquesta mesura genere.

D'altra banda, preveu l'aprovació de la reducció dels índexs de rendiment net per al sector citrícola en l'exercici 2018 "si les peticions que realitze el govern autonòmic estan convenientment justificades".

També et pot interessar

stats