Cries nascudes a les Illes Balears reintroduiran l’àguila pescadora a la Comuntiat Valenciana

D’aquesta manera, tornaran a connectar-se la població balear i la peninsular.

Cries nascudes a les Illes Balears reintroduiran l’àguila pescadora a la Comuntiat Valenciana
Cries nascudes a les Illes Balears reintroduiran l’àguila pescadora a la Comuntiat Valenciana

Les Illes Balears participaran en la reintroducció de l’àguila pescadora a la Comunitat Valenciana. Quatre cries nascudes a l’arxipèlag reconnectaran les poblacions balear i peninsular, les dues primeres aquest any i les altres el 2020.

El Servei de Protecció de les Espècies ja ha seleccionat una cria d’àguila nascuda a Menorca per a formar part de la reintroducció d’aquesta au en la Comunitat Valenciana. A més, s'estudia la idoneïtat d’extraure una segona cria d’un niu de Cabrera, on la població té set parelles territorials. 

Les cries es traslladaran al Consorci per a la Recuperació de Fauna de les Illes Balears a Mallorca (el COFIB, situat a Santa Eugènia), on seran alimentades per les tècniques del centre en condicions controlades.

La Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat s’ofereix a entregar dues cries d’àguila pescadora cada any (durant el 2019 i 2020) per a destinar-los al Pla de reintroducció de l’àguila pescadora a la Comunitat Valenciana, ja que l’extracció de dues cries de la població balear a l’any no posaria en risc la població actual. 

La Generalitat Valenciana va sol·licitar la col·laboració del Govern Balear amb aquesta espècie després d’una primera reunió, el maig de 2018, en la qual també van participar la Generalitat de Catalunya, la Junta d’Andalusia i diversos investigadors i membres d’organitzacions conservacionistes. 

En aquella reunió es va acordar reintroduir l’àguila pescadora entorn del cap de Sant Antoni (Alacant) per a reconectar la població balear amb la peninsular. 

També et pot interessar