Dos cries de caro trobades a Xàtiva es recuperen al centre de fauna del Saler

Cada any hi ingressen més de 6.000 animals salvatges per atropellaments, electrocucions, traumatismes o intoxicacions

Els dos exemplars de caro rescatats a Xàtiva
Els dos exemplars de caro rescatats a Xàtiva / Conselleria de Medi Ambient
23 de juny 2024 - 18:24

Dos cries de caro o gamarús —una au rapinyaire nocturna— es recuperen a hores d'ara al centre de recuperació de fauna (CRF) La Granja del Saler dins del programa de recuperació d'"aus òrfenes", segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient. L'objectiu és cuidar-los durant dos o tres mesos i després alliberar-los.

El rescat va produir-se fa alguns dies a Xàtiva quan un veí va alertar l'Ajuntament que havia vist les dos cries dins de la sala dels caixers automàtics d'un banc. En rebre l'avís del consistori, un equip del CRF La Granja va acudir a arreplegar els animals.

Es tracta de dos germans nascuts enguany d'unes sis o huit setmanes. Es troben en "perfecte estat" de salut i en estos moments es troben una gàbia de vol junt amb altres cinc caros d'edats similars arreplegats en altres zones del nostre territori, en concret a Oliva, Potries, la Llosa del Bisbe, Ademús i Gandia.

Diversos caros es recuperen al Centre de Recuperació de Fauna d'El Saler
Diversos caros es recuperen al Centre de Recuperació de Fauna d'El Saler

Millor no agafar-los i consultar els experts

Segons han recordat especialistes del centre de recuperació, en determinades espècies rapaces nocturnes els individus abandonen el niu, però s'hi queden a prop, i els pares els tenen controlats i continuen alimentant-los.

De vegades durant esta fase hi ha persones que els veuen i pensen que estan abandonats i, amb bona intenció, els arrepleguen i els porten a un Centre de Recuperació de Fauna.

Fonts veterinàries del centre, afirmen que en principi no faria falta, ja que estes cries "estan en fase d'adaptació al medi natural i no per això es troben en perill". És per això que aconsellen que, si no és que estan en una situació de risc —com ara prop d'una carretera, un nucli urbà o amb presència de depredadors—, el millor és deixar-los o almenys consultar amb un centre de recuperació.

Cada any ingressen més de 6.000 animals

Esta actuació és només una de les tasques que despleguen al Centre de La Granja, on cada any ingressen entre 6.000 i 7.000 animals salvatges per multitud de causes com ara atropellaments, electrocucions, traumatismes o intoxicacions, entre altres raons.

Les aus són el grup de fauna amb major nombre d'ingressos, però també s'atenen mamífers com ara esquirols, eriçons, teixons i fagines entre altres, així com rèptils i amfibis com tortugues, colobres i ofegabous. Al centre també hi ha diversos projectes de cria en captivitat amb espècies en perill d'extinció.

També et pot interessar

stats