Crida pel Finançament Valencià es concentra contra “l’espoli fiscal i les retallades”

Davant de les eleccions del 10N, el col·lectiu assegura que és un bon moment per a expressar les seues reivindicacions.

Membres de la plataforma Crida pel Finançament Valencià
Membres de la plataforma Crida pel Finançament Valencià / Arxiu (Europa Press)

La plataforma Crida pel Finançament Valencià es concentra aquest dimecres, a les 19:00 hores, a la plaça de l’Ajuntament de València, davant de l’edifici d’Hisenda, amb el lema “Contra l’infrafinançament, el deute i l’espoli fiscal, no més retallades”.

El col·lectiu, que agrupa diverses entitats, considera que davant de la nova cita electoral que se celebra el 10 de novembre, és un bon moment per a tornar a expressar públicament les reivindicacions als partits polítics.

En aquest context, insta les diferents formacions a obrir, “de manera immediata”, un procés de negociació per a poder disposar dels recursos propis valencians, condonar el deute, augmentar les inversions per damunt de la mitjana estatal i avançar cap a una sobirania econòmica i fiscal per a millorar la vida de les valencianes i dels valencians.

La Comunitat Valenciana, entre les pitjor finançades

Segons la quarta edició del Mapa del Finançament Autonòmic de l'Institut d'Economia de Barcelona, la Comunitat Valenciana és una de les comunitats més perjudicades pel sistema de finançament autonòmic.

La coautora d'aquest informe i catedràtica d'Hisenda Pública, Núria Bosch, ha dit en Les notícies del migdia que considera que la Comunitat Valenciana és la pitjor finançada, perquè altres autonomies en una situació tributària pareguda reben més recursos.

Bosch ha assegurat que la Comunitat Valenciana "es troba dos punts percentuals per davall de la mitjana per capacitat tributària i el resultat final és que està cinc punts per davall de la mitjana".

Per a Bosch, la solució passa per canviar el sistema de redistribuir els recursos. "S'ha de trobar una regla de repartir els recursos que tinga un criteri", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats