La cria d'elefant de Bioparc València es dirà Makena

El nom, que significa "la que és feliç" en l'idioma kikuiu d'una ètnia de Kenya, ha sigut escollit per votació popular

Makena, la cria d'elefant del Bioparc
Makena, la cria d'elefant de Bioparc / Bioparc València

La cria d'elefant nascuda en Bioparc València es dirà Makena ("la que és feliç" en kikuiu) per decisió popular, segons els resultats d'una enquesta en la qual han participat 6.000 persones.

Segons informa Bioparc, l'elefanta va nàixer el passat 9 de novembre, fruit del Programa Europeu de Conservació de l'Elefant Africà i ja ha complit un mes de vida, la qual cosa suposa una fita per a aquesta espècie que està en perill d'extinció segons la llista roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN).

Una vegada confirmat que era una femella, arribava el moment de posar-li nom, i la tradició dels parcs d'animals marca aquest privilegi per a la primera persona que veu la cria. Però, en tractar-se del primer elefant nascut a la Comunitat Valenciana, des de Bioparc es va decidir compartir el procés amb la societat, i en el web del parc es va obrir una votació per a triar entre els tres noms proposats per l'equip tècnic.

Des del centre han agraït el "gran acolliment" i han detallat que, amb 6.000 participacions, el resultat amb un 75% dels vots ha sigut que l'elefanta es dirà Makena, que significa "la que és feliç" en l'idioma kikuiu d'una ètnia de Kenya.

Mandisa, un dolç tradicional molt apreciat a Sud-àfrica i Egipte, ha quedat en segon lloc amb un 18% dels vots, seguit amb el 7% dels vots per Meru, la denominació d'un parc nacional de Kenya.

Des de Bioparc han assegurat que el procés d'integració de Makena està resultant molt satisfactori, i que aquesta va superant els diferents elements i estímuls que prepara el grup de professionals que cuiden l'animal.

Per a commemorar aquest naixement i celebrar Nadal, Bioparc ha posat en marxa una doble promoció per al públic infantil de quatre a dotze anys, ja que els menors d'aquestes edats tenen l'entrada gratuïta.

Fins al 8 de gener les famílies poden triar entre l'entrada infantil a un euro o l'abonament anual infantil també a un euro i cada euro es destinarà a la conservació de la naturalesa a través de la Fundació Bioparc.

Per a beneficiar-se d'aquesta doble acció especial les condicions són les següents: l'entrada d'un dia cal comprar-la en el web del parc com a mínim el dia d'abans de la visita, està condicionada a la compra d'una entrada general (també amb les modalitats general descompte, +65 o reduïda descompte) i està limitada a dues entrades infantils per operació.

Quant a l'abonament anual B! Infantil, poden adquirir-lo en línia o en les taquilles del parc, és necessari comprar alguna de les modalitats de passe anual general o +65 i està restringit a tres abonaments B! Infantil per operació.

També et pot interessar

stats