Crevillent crearà un programa municipal contra la ludopatia als instituts

El ple de l'Ajuntament respon així a la creixent addicció al joc entre els menors de 18 anys

El ple de l'Ajuntament respon així a la creixent addicció al joc entre els menors de 18 anys

Crevillent tindrà el seu propi pla per a posar fre a la ludopatia entre els escolars del municipi. És la resposta a una realitat preocupant: creix l'addicció al joc entre els menors de 18 anys. La meitat dels joves de 13 a 17 anys aposten als jocs de més potencial addictiu, segons un estudi de la Universitat Miguel Hernández. Així ho ha assegurat a À Punt Media Antonio Castaño, director terapèutic de la l'associació Vida Libre, qui ha afegit que "com més prompte comencen les addiccions, pitjor és el seu pronòstic".

La proposta la va dur al ple el grup municipal d'Esquerra Unida i consisteix a incloure en el Pla Municipal de Drogodependències un programa contra la ludopatia als instituts. La moció ha tirat avant amb els vots a favor de tota la corporació. I és que a Crevillent han proliferat les cases d'apostes, tot i que, en molts casos, el problema ve des de les apostes en línia.

A hores d'ara, els dos instituts que hi ha al municipi treballen per quantificar el problema entre l'alumnat i els tècnics municipals començaran en breu a posar les bases del futur pla, que es remetrà a la conselleria perquè l'aprove. La regidora de Benestar Social de Crevillent, Juana Santiaga Guirao, ha destacat que és un problema difícil de detectar que es produeix en la intimitat i que necessita que els mateixos joves ho reconeguen per a poder intervindre-hi.

També et pot interessar

stats