Els creuers internacionals tornen als ports de València i Alacant el 7 de juny

Una resolució del Ministeri de Transports publicada aquest dissabte determina les mesures sanitàries que hauran de complir per a poder atracar 

Creuer atracat en el port de València / Autoritat Portuària de València
Creuer atracat en el port de València / Autoritat Portuària de València

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), mitjançant una resolució de la Direcció General de la Marina Mercant, que s'ha publicat aquest dissabte en el BOE, ha alçat la prohibició perquè els creuers internacionals puguen atracar en els ports espanyols a partir del dia 7 de juny.

L'evolució favorable de la pandèmia en el territori europeu, d'on procedeixen la majoria dels passatgers de creuers internacionals amb escala en ports espanyols, l'augment de la població vacunada contra la Covid-19 i el descens de la incidència en les comunitats autònomes amb ports susceptibles de rebre aquest tipus de vaixells, permeten el reinici de l'activitat de creuers que realitzen viatges internacionals. 

La resolució del ministeri determina i descriu les mesures sanitàries que hauran de complir els creuers que vulguen entrar en ports espanyols oberts a la navegació internacional per tal de previndre nous contagis i com actuar en cas d’una emergència sanitària. 

Segons l'Associació Internacional de Línies de Creuers, el 2019 els creuers internacionals van aportar prop de 2.800 milions d'euros al PIB i van generar  50.000 llocs de treball  i 1.500 milions d'euros en salaris.

Un baló d’oxigen per al sector turístic 

Per al port de València la decisió del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana suposarà un "baló d'oxigen" i reactivarà el sector turístic i l'ocupació valenciana.

Així ho ha manifestat l'Autoritat Portuària de València en el seu perfil de la xarxa social Twitter, on ha destacat l'efecte que tindrà l'alçament d'aquesta prohibició en guies, centres culturals i d'oci, comerços, bars i restaurants o transport públic, entre altres sectors.

La Autoritat Portuària ha avançat que els primers creuers arribaran a València el mes de juny, amb una normativa especial de seguretat per a destins i visitants de la qual es donaran detalls aquest dilluns.

En aquest sentit, ha assenyalat que la "parada" de 15 mesos del turisme de creuers "ha minvat els ingressos del sector turístic valencià en 70 milions d'euros" i ha augurat que el retorn dels vaixells "reactivarà el sector i l'ús" de la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats