Creuament d'acusacions entre el veïnat i l’Ajuntament d'Elx per les obres per tal d’adaptar per a vianants el centre

L'únic punt comú és la prioritat de resoldre la paralització des de fa quatre anys del Mercat Central.

L'inici de les obres aquesta setmana en la via principal del centre d'Elx, el carrer de la Corredora, ha encetat la polèmica | À Punt Mèdia.
L'inici de les obres aquesta setmana en la via principal del centre d'Elx, el carrer de la Corredora, ha encetat la polèmica | À Punt Mèdia.

L'inici de les obres aquesta setmana en la via principal del centre d'Elx, el carrer de la Corredora, ha fet saltar la polèmica i ha donat lloc a un creuament d'acusacions entre l'associació de veïns, que assegura que no se'ls ha tingut en compte, i la Regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament, que afirma que s'està seguint al peu de la lletra el que es va decidir després del període d'exposició del projecte.

El desacord s'ha mostrat amb les mobilitzacions per part del veïnat i comerciants aquest dimecres tallant els carrers més importants del centre del municipi. Les obres iniciades al carrer de la Corredora són el pas previ a la conversió del centre en zona de vianants i les associacions veïnals i els comerciants reclamen una solució per al Mercat Central, paralitzat des de fa 4 anys, abans de fer-lo per a vianants. 

En Les notícies del matí, la presidenta de l'associació de veïns del carrer d’Àngel, Raquel Fontanet, s'ha queixat que les obres s'estan realitzant "sense haver-se fet un informe de contaminació acústica i ambiental, sense consens, i sense saber si els carrers adjacents a la zona de vianants són capaços d'absorbir el trànsit en uns carrers que ja de normal estan saturats perquè hi circulen entre 10.000 i 12.000 vehicles cada dia".  

Així mateix, Fontanet s'ha lamentat que abans d'iniciar aquestes obres s'hauria d'haver trobat una solució per al Mercat Central, paralitzat des del 2015 perquè l'aparcament projectat podria afectar la declaració de Patrimoni de la Humanitat del Misteri d'Elx. "El centre s'està morint i sembla que és el que volen", ha sentenciat. 

L'Ajuntament d'Elx assegura que s'està seguint un pla consensuat

A l'altra part del conflicte està l'Ajuntament d'Elx. Esther Díez, regidora de Mobilitat Urbana, ha assegurat que el projecte de la zona de vianants de la Corredora es va presentar el 2015 a veïnat i comerciants i que després es va fer un pla global consensuat. Ha recordat que arribaren a l'acord que les obres començarien quan estiguera resolt el tema del Mercat Central, com demana Fontanet, però ha apuntat que "també van quedar que es podien iniciar obres auxiliars i això és el que s'està fent ara al carrer d’Alfons XII". 

Aquestes obres auxiliars suposen adaptar l'accessibilitat del carrer perquè puguen passar els autobusos al centre quan estiga tancada la Corredora, explica la regidora. Ha afegit que el que també acordaren és la restricció del trànsit i això és el que es pretén fer. 

També et pot interessar