La Creu Roja va atendre vora un milió de persones de la Comunitat Valenciana l'any 2018

En els últims 4 anys, l'organització detecta una baixada en l'atenció alimentària, però duplica la xifra d'intervencions.

Intervenció de la Creu Roja de València, en una imatge d'arxiu
Intervenció de la Creu Roja de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Creu Roja va atendre l'any passat un total de 771.288 persones a les comarques valencianes. Si se sumen els equips que van participar en accions de sensibilització, l'impacte de l'organització humanitària en el territori és d'1 per cada 5 habitants, un 20% més respecte del 2017.

Aquestes són dades de l'informe anual, presentat aquest dijous, que ha detectat una baixada en l'atenció alimentària. No obstant això, en els últims 4 anys, l'organització ha duplicat la xifra de persones que han atés, per la qual cosa adverteixen que les conseqüències de la crisi no han desaparegut i que moltes famílies necessiten ajuda social. Un exemple és el creixement de l'activitat, especialment notable a la província de València, on les atencions se situen en 449.752 persones, un 33% més respecte de l'any anterior.

Com a dada positiva, l'informe destaca l'èxit del programes d'inserció laboral i "una figura clau de la Creu Roja, el voluntariat", en què participen actualment 21.000 persones. 

Programes d'intervenció social

Els programes d'intervenció social van atendre durant l'any passat 245.000 persones a la Comunitat Valenciana, 31.000 persones més que l'any anterior. Concretament, l'organització indica que ha posat el focus en projectes d'infància i joventut, en les persones i famílies en situació d’extrema vulnerabilitat, i en l'atenció a persones migrants i refugiades.

També et pot interessar

stats