La Creu Roja posa en marxa un dispositiu per a protegir les dones refugiades de les màfies

Des de l’inici de la guerra a Ucraïna, l’ONG ha detectat diverses situacions de risc que ara s’investiguen 

La Creu Roja posa en marxa un dispositiu per a protegir les dones refugiades de les màfies

L'antic Hospital de La Fe acull a part de les persones refugiades d'Ucraïna que han arribat a la Comunitat Valenciana. Per les instal·lacions han passat ja 480 persones des de l'abril. Tot i que des del consolat d'Ucraïna a València es reconeix que l'acolliment ha sigut modèlic, creuen que una volta superada aquesta fase cal ajudar-los a independitzar-se i es demana que se'ls atorgue un ingrés mínim vital fins que puguen aconseguir faena. 

La gran majoria són dones i menors, que van deixar sa casa fugint de la guerra i han arribat soles al territori valencià, una situació que els posa en el punt de mira de les màfies de tràfic de persones. De fet, la Creu Roja ha detectat en aquests mesos diverses situacions de risc que ara s’investiguen. 

Aquest dimarts, un equip d’À Punt Notícies ha acompanyat un grup de voluntaris que en la mateixa estació Joaquim Sorolla de València alerta les persones refugiades del perill de caure en aquestes xarxes amb finalitats sexuals. 

Han detectat diversos casos, l’últim el passat dilluns. Tal com explica la responsable de l’àrea de la dona de l’organització, Patricia Peris, les màfies s’aprofiten de la vulnerabilitat d’unes persones que venen en una situació de necessitat i els ofereixen allotjament i un treball, que després mai es compleix. 

Si detecten una situació de risc, informen les forces de seguretat. Aleshores, es persona una patrulla en l’estació, i ells s’encarreguen de la protecció de les persones, així com de la investigació del delicte. 

Més enllà de la protecció contra les màfies, la Creu Roja els proporciona allotjament si el necessiten i informació en la seua llengua. “Ells poden explicar el seu problema i nosaltres els podem entendre i, així, ajudar-los”, assegura Jana, voluntària de l’organització. 

El 26 de març Creu Roja va posar en marxa aquest dispositiu. Gràcies a ell ja han ajudat 2.500 persones refugiades, la majoria dones soles i menors. 

També et pot interessar

stats