La Creu Roja, Casa Caritat o Invisibles: les ONG es bolquen amb les persones sense sostre per Nadal

Són moltes les organitzacions que preparen menús solidaris per a la nit i el dia de Nadal, gràcies al treball de voluntaris i voluntàries

Voluntaris de l'associació Invisible abans d'eixir als carrers

El sopar de la nit de Nadal és una tradició que milions de famílies celebren arreu del món. Totes les persones tenen el dret de gaudir d'un bon menjar amb els seus éssers volguts i cada any diverses ONG s'encarreguen de fer aquesta vetlada possible al territori valencià.

En ple cor de València nou voluntaris de la Creu Roja preparen la seu de l'organització per a acollir díhuit persones sense sostre, que podran tindre un espai on sopar i dormir aquest 24 de desembre. "Hi ha alguns usuaris que són recurrents i es genera un llaç d'alguna manera. Això és el que ens mou, allò que ens motiva a vindre", apunta la voluntària Paula Samudio. 

D'altra banda, Casa Caritat cuina un altre any els més de 320 menús solidaris de la nit i el dia de Nadal. "Som una gran família", declara l'usuari Hernán Pinto, "els treballadors socials i l'equip tècnic ens tracten molt bé i ara per Nadal estem més units". Al voltant de 4.000 persones han acudit durant l'any a tots els serveis de la casa, segons estima la directora gerent Guadalupe Sáez, i esperen poder augmentar encara més les atencions. 

"Quan eixim a repartir, el que fem és visitar els nostres amics", diu Toni Lara. Ell és un dels voluntaris de l'associació Invisibles, que recorren els carrers de la ciutat de València tots els dilluns i dijous per a compartir menjar, mantes i converses amb algunes de les persones sense llar de la ciutat. Aquest divendres ho han fet acompanyats dels seus xiquets i xiquetes, per a demostrar que la solidaritat es pot ensenyar des de ben menuts.

Alacant Gastronòmica Solidària és una altra de les organitzacions que també pren part en aquesta iniciativa solidària, en aquest cas al sud. Fins i tot estreles Michelin han estat presents entre els més de cent voluntaris que han preparat el menú de Nadal, que compta amb plats com el titot farcit o l'olla de Nadal i que preveu alimentar unes 5.000 persones gràcies a la col·laboració dels voluntaris i les 550 empreses que han donat ingredients a la causa. "És molt important que no ens oblidem d'aquestes persones que lamentablement tenen aquestes necessitats", afirma el cuiner Paco Torreblanca, nomenat Millor Pastisser del Món 2022. 

També et pot interessar

stats