Creu Roja atén a l'any més de 23.000 dones víctimes de violència de gènere

Entre els projectes de l’organització destaca el servei telefònic d'atenció i protecció per a les víctimes.

Creu Roja atén a l\'any més de 23.000 dones víctimes de violència de gènere
Creu Roja atén a l'any més de 23.000 dones víctimes de violència de gènere

Creu Roja atén a l'any, a través dels seus programes, a més de 23.000 dones víctimes de la violència de gènere. L’entitat, amb motiu de la celebració aquest diumenge 25 de novembre del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, ha reclamat a totes les administracions i actors socials una "resposta global" per a eradicar-la.

Entre els projectes de la Creu Roja dirigits a dones víctimes i supervivents de la violència de gènere, destaca el servei telefònic d'atenció i protecció per a víctimes de la violència de gènere, conegut com Atenpro.

Mitjançant aquest servei les dones víctimes d’aquesta xacra reben un terminal mòbil connectat al centre d'atenció de Creu Roja, les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any. A través d'aquest telèfon se'ls dona suport psicosocial de professionals. Actualment, més de 13.100 dones són usuàries actives d'aquest servei.

D'altra banda, l'organització gestiona diferents recursos d'acolliment temporal a dones i fills i filles víctimes de violència de gènere, principalment en centres d'emergència, però també en cases d'acolliment. Fins ara, enguany la Creu Roja ha atés més de 680 dones i menors.

A més, tota aquesta intervenció es complementa amb diferents projectes d'ocupació, que reforcen les seues competències personals i professionals, i empoderament de cara a incorporar-se al mercat laboral.

Encara que la Creu Roja considera que el nivell de sensibilitat social sobre la violència de gènere ha millorat, amb "importants avanços" en l'àmbit de la política, el legislatiu i el social, en l'últim any, també adverteix que "aquests avanços estan lluny de ser suficients".

També et pot interessar

stats