Creu Roja atén més de huitanta persones per una lipotímia durant la mascletà d'aquest divendres

El dispositiu sanitari de l'entitat ha fet 23 trasllats als hospitals des de l'inici de les festes: set per lipotímies no recuperades i altres setze per altres incidències

Una voluntària, durant una de les mascletaes de València
Una voluntària, durant una de les mascletaes de València / Creu Roja

Durant la quinzena mascletà de les Falles de València, celebrada aquesta vesprada a la plaça de l'Ajuntament, la Creu Roja ha atés a 104 persones, 88 d'elles per una lipotímia. Aquest fet coincideix amb les altes temperatures que sofreix la ciutat aquests dies. D'acord amb la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia, les Falles d'enguany es desenvolupen en jornades molt caloroses amb temperatures que poden arribar fins als 30 graus el pròxim dilluns.

A més, s'han registrat tres persones ferides i nou més han patit un atac d'ansietat, segons el balanç facilitat per l'ONG. Durant els primers actes organitzats pel consistori en aquestes Falles, la Creu Roja ha atés ja 352 persones, la gran majoria (179) precisament per lipotímies. A més, altres 114 han rebut assistència per cardiopaties, esquinços, malalties digestives i intoxicacions; altres 23 persones, per tindre cossos estranys en els ulls; 26 més han resultat ferides i d'altres deu, cremades.

El dispositiu sanitari de l'entitat ha fet 23 trasllats als hospitals: set per lipotímies no recuperades i d'altres setze per altres incidències. Des de Creu Roja han explicat que afronten "els dies més importants de les festes gràcies a la mobilització de més de 200 voluntaris i voluntàries de l'àrea de Socors", segons han recordat.

Visita de les falleres majors a Creu Roja

Precisament aquest divendres, les falleres majors de la ciutat, María Estela Arlandis i Marina García, acompanyades per les seues respectives corts d'honor, han reconegut la tasca de Creu Roja, que està present en 38 actes fallers —com els castells de focs artificials, els lliuraments de premis, l'Ofrena i la Cremà— i han elogiat l'operatiu de vora huitanta persones, cinc ambulàncies i diverses estacions sanitàries, tot desplegat diàriament en cada mascletà.

En la seua visita, les ha rebut la presidenta de Creu Roja Espanyola, María de la Mar Pageo, a més del president de Creu Roja a la Comunitat Valenciana, Rafael Gandia. També estaven el president provincial de Creu Roja a València, Juan José Collado i la presidenta local de Creu Roja a València, Nieves Déu.

València no és l'única ciutat que celebra les Falles i Creu Roja també està present a diversos municipis de la Safor: Gandia i Tavernes de Valldigna; també està present a Torrent (Horta Nord).

També et pot interessar

stats