Creu Roja atén 29.500 sol·licitants d'asil i refugiats a Espanya en 2018

La majoria procedeixen de Veneçuela, Colòmbia, Ucraïna i Síria, i un 23% són menors.

Creu Roja dissenya itineraris personalitzats d'inserció soci laboral amb els sol·licitants d'asil i refugiats
Creu Roja dissenya itineraris personalitzats d'inserció soci laboral amb els sol·licitants d'asil i refugiats / Creu Roja

Creu Roja ha atés més de 29.500 sol·licitants d'asil i refugiats en 2018 a Espanya, a través de diferents programes d'acolliment i integració. El 40% d'ells són dones i el 23% menors, i la majoria procedeixen de Veneçuela (24,8%), Colòmbia (12,2%), Ucraïna (8,6%) i Síria (6,4%). 

Amb motiu del Dia del Refugiat, que se celebra el 20 de juny, Creu Roja ha denunciat aquest dimarts que moltes persones que busquen refugi a la Unió Europea estan sent rebutjades a les fronteres, a vegades, sense tindre en compte la seua situació, ni la necessitat de garantir la seua seguretat i protecció. Açò contravé un dels principis fonamentals de la Convenció sobre Refugiats de 1951. 

Aquesta situació, unida a l'escassetat de vies legals, implica majors riscos per a la seguretat de les persones refugiades, alerta l'ONG, que recorda la importància que els estats "renoven i enfortisquen" el seu compromís amb la convenció.

Amb la campanya "Ara que estan ací, #TeNecesitanCerca", Creu Roja intenta sensibilitzar sobre els reptes i dificultats que afronten les persones sol·licitants de protecció internacional a Espanya.

La intervenció de Creu Roja consta de diverses fases que cobreixen des del primer acolliment fins a la integració i l'autonomia dels sol·licitants de protecció internacional, amb una durada de 18 a 24 mesos. Per a això, l'ONG dissenya itineraris personalitzats d'inserció soci laboral.

També et pot interessar