Creu Roja acaba les proves de selecció dels socorristes que vigilaran les platges de València

Els aspirants s'han presentat de bon matí per a examinar-se, i optar a una de les 163 places que s'han tret.

Els socorristes han completat un circuit, han nadat 200m i han tornat a la vora de la mar
Els socorristes han completat un circuit, han nadat 200m i han tornat a la vora de la mar / Sònia Silvestre
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Sònia Silvestre
Marta López
12 de maig 2018 - 20:05

Aquest dissabte 12 de maig han acabat a la platja de Pinedo les proves per a ser socorrista de Creu Roja a les platges de València. Han sigut unes proves exigents, i disputades, ja que s'han presentat deu persones per plaça. Hi ha 163 persones destinades als serveis de vigilància i salvament, segons el concurs de l'Ajuntament de València que sol·licita 59 socorristes aquàtics, 21 socorristes de primers auxilis, 16 ajudants de bany adaptat, 22 tècnics d'emergències sanitàries, 8 caps de platja, 10 socorristes aquàtics amb titulació per a portar una embarcació, 10 infermers, 10 metges, 2 tècnics de manteniment i 5 llocs de coordinació i gestió. 

Els candidats a socorristes aquàtics o patrons d'embarcació han acudit aquest dissabte 12 de maig a les 9:00h a la platja de Pinedo (València) per a realitzar les proves pràctiques on demostrar les seues capacitats.

Els socorristes han completat un circuit, han nadat 200m i han tornat a la vora de la mar. Els aspirants al treball de patró d'embarcació han hagut d'aproximar-se amb una llanxa fins a la víctima, arreplegar-la, embarcar i desembarcar. Els candidats també realitzaran una prova comuna de reanimació cardiopulmonar (RCP).

Creu Roja valora la rapidesa i eficàcia de les habilitats i els coneixements per a cada lloc de treball, l'experiència anterior en platges, així com ser voluntari de la institució humanitària. 

Aquest procés té com a objectiu la selecció de les persones més preparades de cara a protegir la seguretat dels banyistes durant l'estiu. Aquest mes es completarà la selecció de personal de socorrisme en platges de Creu Roja per a les locallitats de Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Miramar i Oliva pel que fa a la província de València. Les proves s'han realitzat un matí amb oratge estiuenc, cosa que ha facilitat la prova de natació, que es veu perjudicada quan el contrast entre la temperatura exterior i la de l'aigua és molt gran.

D'altra banda, la calor també ha afavorit que moltes persones s'acostaren a la platja per a fer els primers banys de sol de l'any a la vora de la mar, i fins i tot, algun capbussó. 

També et pot interessar

stats